Jól szerepeltek a "kiskodósok"

Cikk dátuma 2014. április. 10. | Mozaik
Jól szerepeltek a "kiskodósok"

Hatodik helyen a közel harminc intézmény között

Dunaújvárosban rendezték meg a Fejér Megyei Diáknapokat az elmúlt hétvégén, ahol több székesfehérvári középiskola képviseltette magát. Ott voltak a Kodolányi János Középiskola és Kollégium diákjai is, és csaknem minden versenykategóriában sikeresen szerepeltek. 

A Fejér Megyei Diáknapok több évtizedes múltra visszatekintő tehetségkutató verseny, amelyen a megyében tanuló középiskolai diákok évről-évre megmérettethetik magukat.

Mits-Kovács Eszter a „kiskodó” ének-zene szakos tanára elmondta, hogy az idén minden kategóriában indult kodolányis diák, és nem maradt el a siker, hiszen arany-, ezüst- és bronzérmeket nyertek el a produkciókkal.

Aranyérmet kapott Kéri Sámuel, aki basszusgitár szólójával aratott nagy sikert. A produkció különlegessége, hogy a tehetséges zenész egy hangtechnikai módszerrel – looper pedál alkalmazásával – egy személyben voltaképpen összehozza a saját zenekarát.

Gombos Brigitta és Dancsa Barbara vers- és prózamondás kategóriában értek el sikert, bronz minősítéssel öregbítik iskolájuk hírnevét. Jól szerepelt a Színpadka színjátszó csoport is, amelynek felkészítő tanára Szekeresné Dinnyei Renáta.

A „sótájm” kategóriában fellépő kodolányi csapat produkciója ugyancsak nagy sikert aratott. Bokor Attila és Elekes Gergely koreográfiája ezüstérmet hozott a tizennégy tagú csapatnak.

Ugyancsak ezüstérmet érdemelt ki Klujber Dóra honismeret kategóriában. Őt Árkiné Péter Darinka készítette fel.

Két aranyérem is született szólóhangszer kategórában: Szőts Anna - a Csitáry Iskola növendéke - gitárszólóval, Bitter Bettina - a móri Pászty Miklós Zeneiskola növendéke - pedig fuvolaszólóval nyűgözte le a közönséget, illetve a zsűrit. Irodalom kategóriában Pokker Erika és Csere Vanessza remekeltek, mindkét írópalánta bronzéremmel jöhetett haza.  Őket Árkiné Péter Darinka készítette fel, illetve ő kíséri figyelemmel a munkájukat.

Mits-Kovács Eszter a KV-nak elmondta, hogy középiskolájukban nagy hangsúlyt helyeznek a tehetséggondozásra. Az intézmény „Mindenki másban tehetséges” mottója jelzi, hogy igyekeznek támogatni a különböző területeken jól teljesítő fiatalokat. Számos lehetőséget teremtenek, hogy a tehetséges diákok megmutathassák magukat, ilyen például a tavaszonként megrendezett Kodolányi Műveltségi Verseny és az Összművészeti Fesztivál. Alig múlt el a diáknapi program, máris készülnek egy újabb megmérettetésre a kiskodósok, hiszen  a székesfehérvári középiskolások már dolgoznak a Diákpárbaj szervezői által kiadott „házi feladaton". A mostani téma: a szuperhősök. Mits-Kovács Eszter elárulta, hogy a kiskodósok ezúttal különleges megoldással rukkolnak majd elő.

-virágh-

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat