Jelentősen megnövekedett a Kodolányira jelentkezők száma

2021. április. 28. KáVé
Jelentősen megnövekedett a Kodolányira jelentkezők száma

Harminc év, magas színvonalú képzések, tulajdonosi kötődés

 

A tavalyi évhez képest, idén 22%-kal több fiatal jelentkezett első helyen a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetemre. A legnépszerűbb az anglisztika szakos képzés, emellett rendkívül nagy az érdeklődés a kommunikáció- és médiatudomány, a gazdálkodás és menedzsment, illetve a korábbi évekhez hasonlóan - a magánegyetemeken egyedülállóan – a szociális munka szak iránt.

A Gattyán György üzletember érdekeltségébe tartozó Kodolányi János Egyetem harminc éve kínál magas szintű képzéseket. A tulajdonost érzelmi kötődés is fűzi az intézményhez, mivel ő maga is az egyetemen diplomázott, és fontosnak tartja az egyetem jövőjét, sikerét. Szeretné tovább erősíteni ezt a pozitív eredményt, egyebek mellett még több alternatív képzés bevezetésével.

Egy friss kutatás szerint a Kodolányira jelentkezők többsége személyes ajánlás alapján választja az intézményt. A válaszadók fontosnak tartják a kiemelkedő ár-érték arányt is. Az egyetem volt diákjai szerint a Kodolányi legnagyobb értéke az oktatás magas színvonalában, a kiscsoportos foglalkozásokban, az oktatók személyre szabott törődésében, valamint a karrierek támogatásában rejlik. Mindez egyértelműen köszönhető a speciális mentorprogramnak, az intézmény hallgatóbarát hozzáállásának, illetve azoknak a céges együttműködéseknek, amelyek akár már a hallgatói évek alatt munkát kínálnak a diákoknak.

Magyarország elsők között alapított magánegyeteme az összesített adatok szerint a második legjobb helyen szerepel a klasszikus magán-felsőoktatási intézmények sorában. Az elmúlt harminc évben a Kodolányi János Egyetem folyamatosan a piaci igényekhez igazította szakjainak struktúráját. Korábban a nyelvtanár, a turisztikai és az újságírói szakemberekből volt hiány, amire reagálva kialakították a megfelelő és egyben biztos munkahelyeket jelentő képzéseiket. A változó munkaerőpiaci igényekhez igazodva a közelmúlban elindították az üzemmérnök informatikus szakot, valamint alap- és mesterképzéseken növelték az idegen nyelvű képzések számát is.
Idén az egyes mesterképzésekre államilag finanszírozott helyeket is kaptak, de többségében továbbra is tisztán piaci alapon – egy igen kiélezett versenyhelyzetben - képes évről évre bővülni és megújulni az intézmény.

/Forrás: SZEKESFEHERVAR.HU/

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat