Jelentkezési határidő: február 15.

2023. február. 15. KáVé
Jelentkezési határidő: február 15.

Ma éjfélkor lejár az egyetemi felvételi jelentkezés határideje, sőt idén a hitelesítést is február 15-ig kell intézni. Nézzük még egyszer mi változik idén a felvételi eljárásban, hiszen több olyan változás is van, ami több tízezer felvételizőt érint.

Alapképzésre és osztatlan képzésekre jelentkezőknek – általános felvételi követelményként – nem kötelező legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tenniük. Igaz, az emelt szintű érettségi vizsga változatlanul többletpontot jelenthet.

Az érettségi követelmények esetében adott szakoknál az intézmények a már megjelentekhez képest elfogadhatnak középszintű érettségit is az emelt szintű helyett. Idén már lesznek olyan népszerű szakok is, ahol nem kell majd emelt szintű vizsgát tenni. A Kodolányi János Egyetem esetében kizárólag az anglisztika szakon kérik az emelt szintű érettségit angolból.

Nagy izgalmat okozott a felvételizők körében az elmúlt években a ponthatár. Szorongással teli napok előzték meg az országos ponthatárhúzást, ennek most vége. Megszűnik a jogszabályi minimumponthatár (eddig alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240 és mesterképzésen 50 pont volt).

Idén nincsenek központi előzetes ponthatárok a legnépszerűbb szakokon sem, az egyetemek viszont saját hatáskörben dönthetnek úgy, hogy magasabb pontszámhoz kötik a felvételt.

Mindezek után érdemes számba venni a KJE-n folyó képzéseket: az alapszakokra jelentkezők, anglisztika, előadóművészet, emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció és médiatudomány, közösségszervezés, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, szociális munka, történelem, turizmus-vendéglátás és üzemmérnök informatikus szakok között választhatnak. Négy mesterszak is várja a Kodolányi egyetemet választó jelentkezőket, emberi erőforrás tanácsadó, nemzetközi tanulmányok, turizmus-vendéglátás és vállalkozásfejlesztés MA-szakokra lehet jelentkezni.

Aki interneten szeretne tájékozódni a Kodolányi egyetem képzéseiről, keresse fel a következő weboldalt:  https://www.kodolanyi.hu/felveteli/

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat