INDUL A SOCIAL LIBRARY PROGRAM

2017. május. 31. KáVé
INDUL A SOCIAL LIBRARY PROGRAM

Az adatvezérelt igazság nyomában a Kodolányi János Főiskola

Hosszú távú partneri együttműködést kötött a Kodolányi János Főiskola és a SentiOne webes szöveganalitikával foglalkozó nemzetközi cégcsoport. Az együttműködés célja annak az online tudásbázisnak a megnyitása a hallgatók, a tanárok és a kutatók előtt, amely a weben közzétett tartalmak elemzésével értékhordozó üzenetekké alakítja az adatokat, és így egyedülálló, interaktív módon biztosít páratlan forrásanyagot bármilyen kutatási témához. A KJF hallgatói így közvetlen gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek.

A SentiOne Social Library programja kifejezetten a felsőoktatásban tanuló hallgatók és az ott dolgozók mindennapi munkáját, kutatási tevékenységét támogatja egy olyan plusz eszközzel, amely forradalmasítja az eddig használt módszertani lehetőségeket, megnyitva az online világ „könyvtárát’ a jövő generációja előtt. Mindezt költségmentesen.

A Magyarországon is elérhető szolgáltatás három évre visszamenően figyeli az online közzétett tartalmakat – nem csupán az összes jelentős közösségi média csatornán (Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Tumblr), de a weboldalak, fórumok, blogok, mikroblogok, fórumok esetében is.

A social listening-ként ismert webes szöveganalitikai módszer kulcsszavak és kifejezések mentén figyeli az internetes tartalmakat, azokhoz érzelmi hátteret társít, meghatározza a véleményvezéreket, a nemek arányát, megmutatja a legnépszerűbb időszakokat, bejegyzéseket és még sok más adatgazdag eredményt. Teszi mindezt kontextuális alapon (feltérképezi adott téma környezetét is) és interaktív módon, nem csupán az összefüggéseket, hanem a konkrét bejegyzéseket is megmutatva.

Éppen ezért ez egy hatékony és innovatív eszköz a Kodolányi János Főiskolán tanuló hallgatók és dolgozók számára, hiszen bármilyen kutatást informatív háttérrel, valós idejű insightokkal és megbízható adatokkal támogat. Emellett kiváló gyakorlati lehetőséget nyújt a tanulás során, és jelentős mértékben segíti a szakdolgozatok objektív és valós idejű adatokra alapozott írását.

A Kodolányi János Főiskolával kötött partnerszerződés során a SentiOne nem csupán ingyenes rendszerhozzáférést nyújt, de a rendszerhasználati tudásanyag átadását is, a tantervbe integrált tréningeken, előadásokon, gyakorlati szemináriumokon keresztül.

„Főiskolánk alapvető oktatási filozófiája a gyakorlatra koncentrál” – mondta az együttműködési szerződés aláírásakor Dr. Szabó Péter rektor. – „Ezzel a lehetőséggel a hallgatók a mai aktuális tudásanyagra és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert.” – tette hozzá.

„Arra törekszünk, hogy a közösségi média figyelést megismertessük a jövő szakmai generációjával” – mondta el többek között Vida Eszter, a SentiOne magyarországi ügynökségének kommunikációs vezetője. – Kiemelte: „A Social Library program bevezetése a Kodolányi János Főiskolára ennek a törekvésnek az egyik első állomása. Nagy és új lehetőséget látunk ebben a kezdeményezésben és oktatási formában”.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat