Imprint-partyn barátkoztak a KJF külföldi hallgatói

2017. március. 28. KáVé
Imprint-partyn barátkoztak a KJF külföldi hallgatói

A kézlenyomatok és a diákok emlékei megmaradnak

A kodolányis hallgatóknak természetes, ám akik akárcsak egyszer is jártak a Kodolányi János Főiskola Budapesti Oktatási Központjában, bizonyára felfigyeltek a földszinti folyosó falán látható színes kézlenyomatokra. A KJF Nemzetközi Központjának egyik legnépszerűbb, immár hagyományosnak számító programja az „Imprint-party”, amelynek keretein belül az Erasmus ösztöndíjas cserediákok kézlenyomatukat hagyják az intézmény falán; évente szaporodnak a „színes tenyerek” az itt töltött szemeszterek emlékeként. Idén a Belfast Metropolitan College (BMC) Kodolányin vendégeskedő tanár-diák csapata is csatlakozott a nemzetközi est programjaihoz.

A fehér falra felkerülő színes kéznyomatok megőrzik az itt tanuló külföldi hallgatók emlékét, mindemellett az Imprint-party keretében a lengyel, bolgár, román, spanyol, portugál belga, török, kazah, iráni, finn, orosz, ukrán  és azerbajdzsáni fiatalok jót „buliznak” a nemzetköziség jegyében.

Horváti Éva, a KJF Nemzetközi Központjának igazgatója az Imprint-partyról a következőket mondta el a KáVé-nak:

 „Évekkel ezelőtt született az ötlet, hogy a nemzetközi kapcsolatok megjelenítésére használjuk fel a folyosó falfelületét. Egy-egy félévet tanulnak itt Erasmus-szal azok a külföldi hallgatók, akik ilyen módon is itt hagyják nyomukat főiskolánkon. Ezek a másod- és harmadéves külföldi hallgatók a félév végére megismerkednek, összebarátkoznak egymással és magyar társaikkal is, hiszen együtt tanulnak a különböző szakokon.”

Hozzátette, az idén meghívták az erasmusos diákok nemzetközi estjére a KJF-en vendégeskedő belfasti tanár-diák csoportot is.  A Belfast Metropolitan College (BMC) tizenkilenc hallgatója két tanár, Lynda Bryans és Dr. John Coulter kíséretében érkeztek Budapestre két hétre. A belfasti tanárok egyébként nem először járnak a KJF-en, hiszen főiskola és a BMC között 2009-ben született meg az intézmények közötti együttműködési megállapodás

Ennek köszönhetően azóta a KJF és az észak-ír oktatási intézmény folyamatosan dolgozik közös projektek megvalósításában, rendszeresen pályáznak együtt uniós forrásokért, továbbá az oktatók és hallgatók rendszeres kapcsolatot tartanak egymással. 

Butor Klára a Hallgatói Önkormányzattal együttműködve egész estés programot szervezett a z idei Imprint-party köré. Bemelegítésként a földszinti klubban megnézték a kommunikáció és médiaszakos BMC-sek és KJF-esek közösen készített, közel húszperces filmjét, majd megkezdődtek a különböző versenyek, vetélkedők. A magyar és külföldi diákokból alakult csapatok összemérték felkészültségüket a nemzetköziség jegyében, borkóstolón vettek részt, mindeközben megismerték egymást, egymás kultúráját, és akár életre szóló barátságok szövődtek.

Kép és szöveg: Virágh Ildikó

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat