Imprint party "személyesen"

2021. május. 07. KáVé
Imprint party "személyesen"

Kéznyomok a falon és gasztronómia

 

 

A világjárvány átírta a mindennapjainkat, az oktatásban is megszűnt a személyes találkozás lehetősége az elmúlt időszakban. Mindez a KJE-n tanuló külföldi diákoknak is különös helyzetet eredményezett, itt éltek Budapesten, de nem járhattak be a felsőoktatási intézménybe, hanem online tanórák keretében tanultak a rövidesen lezáruló szemeszterben. Számukra szervezett az KJE Nemzetközi Intézete kétnapos programot a szigorú szabályok feloldását követően. Hagyománynak számít az Egyetemen az úgynevezett „Imprint party”, amelynek keretében a fehér falakon elhelyezett színes kézlenyomataikkal teszik maradandóvá itt tartózkodásukat a külföldi diákok. Természetesen gazdag kulturális és gasztronómiai programok is várták a Kodolányin tanuló külföldieket.

 

Dr. Hoffmann Orsolya nemzetközi rektorhelyettes a KV-nak elmondta, fontosnak tartották, hogy a külföldi hallgatókkal az első adandó alkalommal megismerkedjenek személyesen is, miután a teljes félévet online oktatásban töltötték az Erasmus mobilitásban ide érkezett diákok. A fiatalok egy része beutazott az országba, itt töltötte az elmúlt félévet Budapesten és online rendszerben tanult, de vannak, akik otthonról, saját hazájukban maradva vettek részt az oktatásban.

„A javuló pandémia-helyzet következtében az Egyetem nemzetközis csapata úgy döntött, hogy a tematikus héten olyan programot szervezünk külföldi hallgatóinknak, ami végre személyesen zajlik. Törökországból, Albániából, Oroszországból, Litvániából Olaszországból és Németországból vannak hallgatóink, akik többek között turizmust, nemzetközi tanulmányokat, újságírást hallgatnak nálunk. A kétnapos, ismerkedős-kulturális-gasztronómiai program során a legnagyobb élmény az volt, hogy beléphettek végre az egyetem épületébe, személyesen találkozhattunk, beszélgethettünk” -mondta el a rektorhelyettes.

Szerveztek külső programokat is, kedden például piaci látogatással kezdték a napot azokkal a hallgatókkal, akik a Present Trends of Local (Hungarian) and International Gastronomy kurzust felvették. A hagyományos Imprint partyhoz a rektorhelyettessel együtt vásárolták meg a friss zöldségeket, élelmiszereket a diákok. Közösen készítették el a magyaros gasztronómia sajátosságait idéző szendvicseket, megkóstolhatták a körözöttet medvehagymával, a tepertő krémet, de még a lókolbászt is. Nem maradtak le az asztalról a különböző rétesek sem. Nagy élmény volt a kézlenyomatok elkészítése a nemzetközi falra, többen jelezték, majd visszatérnek egyszer ide.

A program másnap székesfehérvári látogatással folytatódott, ahol Horváti Éva nemzetközi igazgató és Andrej Ivanyenko nemzetközi programkoordinátor voltak a csapat idegenvezetői. A királyi város nevezetességeivel való ismerkedést követően itt is gasztronómiai programmal zárult a nap.

vi.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat