Huszonháromezer diploma negyedszázad alatt

2017. július. 09. KáVé
Huszonháromezer diploma negyedszázad alatt

Diplomaátadó Fehérváron és Budapesten

Ötszáznyolcvankilencen tettek sikeres államvizsgát idén júliusban a Kodolányi János Főiskolán, egy részüknek szombaton rendeztek ünnepélyes diplomaátadót Budapesten és Székesfehérváron. A százegy orosházi friss diplomás jövő hétvégén kapja meg oklevelét. A most megtartott ünnepségeken megemlékeztek arról is, hogy idén ünnepeli a főiskola fennállásának huszonötödik évfordulóját. Az eltelt negyedszázad alatt mintegy huszonháromezer diplomát adtak át a végzősöknek.

A Székesfehérváron végzettek a királyi város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében megtartott diplomaosztó ünnepségen vehették át oklevelüket, ahol Dr. Vizi László Tamás rektorhelyettes és Molnár Tamás ifjúsági tanácsnok köszöntötték a hetvenegy friss diplomást. 

„Az élet ünnepnapok nélkül, olyan, mint egy hosszú út vendégfogadó nélkül.” - idézte ünnepi beszédében Démokritoszt a KJF rektorhelyettese, Vizi László Tamás, aki szólt arról is, hogy fennállásának negyedszázados évfordulóját ünnepli a főiskola: „...a főiskola 1992-ben kezdte meg működését. Azóta közel 23 ezer diplomát adott ki az intézmény, ennek a diplomának a felét Székesfehérváron.”

Molnár Tamás beszédében hangsúlyozta, hogy a főiskolán szerzett tapasztalatok sokat segítenek majd az életben, ahol szintén sok akadállyal és olyan nagy kihívásokkal találkoznak majd a hallgatók, amelyeket meg kell oldaniuk. Szólt arról is, hogy Fehérváron nem a munkahelyek, hanem a munkaerő hiányával küzd a gazdaság. Kiemelte, nagyon fontos, hogy tapasztalattal bíró, tehetséges, dinamikus fiatalok lépjen be a munkaerőpiacra, akik ezeknek a kihívásoknak eleget tudnak tenni.

A KJF Budapesti Oktatási Központjában ugyancsak szombaton rendeztek ünnepélyes diplomaátadó ünnepségeket, amelyeken négyszáztizenheten vehették át oklevelüket.

Budapesten két diploma átadó ünnepséget tartottak; mindkettőn Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora köszöntötte a végzős hallgatókat. Dr. Szabó Péter ünnepi beszédében többek között az értelmiségi réteg társadalomban betöltött szerepéről, illetve helyzetéről beszélt. Elmondta, hogy az egész társadalomra pozitív hatása van annak, ha az értelmiségi réteg sikeres és boldog. A rektor szólt arról is, hogy idén huszonöt éves a főiskola. Az intézmény egyik alapítójaként felidézte, hogy angol és német szakos tanárok képzésével indult az első tanév, s az volt a legfontosabb cél, hogy legjobbak lehessenek  hazai felsőoktatásban. „Jók az oktatók és jók a hallgatók, mindehhez párosul az a komoly szervezeti kultúra, amelyet a minőségi díjak sora fémjelez.” – mondta a rektor.

A végzős hallgatók nevében Bolfert Richárd kommunikáció és médiatudomány szakos hallgató mondta el ünnepi gondolatait. A Frangepán utcai ünnepségeket Nagy Lili jazzének szakos hallgató műsora zárta.

/Virágh Ildikó & szekesfehervar.hu/

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat