Húsvét a tanstúdióban

2023. április. 07. Hangoskodó
Húsvét a tanstúdióban

A KJE rádióstúdiójában rendszeresen készülnek stúdióbeszélgetések, amelyek keretében a kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatók gyakorolják az interjúkészítést. Legutóbb a húsvét volt a téma, az ünnep kapcsán készült a következő "adás". Egy jól sikerült hanganyagok írott változatát olvashatjátok itt, a KV-n. Ezúttal Czipó Vivien kérdezte Marks Lilit.  

A másodéves, kommunikáció és média szakos Marks Lili, amellett, hogy kreatív tartalomfejlesztés specializáción tanul, a TV2-nél is gyakornokoskodik. Arról beszélgettünk, hogy milyen az ország egyik vezető kereskedelmi csatornájánál dolgozni, hogyan készülnek a kollégáival a húsvétra, és mennyire szokta ő maga tartani az ünnephez köthető hagyományokat.

A húsvét közeledtével mit tapasztalsz, készül a TV2 valamilyen ünnepi műsorral? Egyáltalán szokott a csatorna ilyesmikkel foglalkozni?

Jelenleg a Sztárban Sztár Leszek! - en dolgozom, ahol még csak a castingok zajlanak most, de nem tartom kizártnak, hogy a sima Sztárban Sztárban lesz valami kis húsvéti vonatkozás, viszont abba annyira nem látok bele.

Általánosságban ünnepekkor oldottabb a stúdióban a hangulat, vagy épp ellenkezőleg, és még nagyobb hajtást és nyomást tapasztaltok ilyenkor?

Nem gondolom, hogy könnyedebb lenne a hangulat, márcsak azért sem, mert március 15-én is dolgoztunk. Igazából a médiában mindegy, hogy hétvége van, hétköznap, vagy ünnepnap, ha dolgozni kell, akkor dolgozni kell.

A munkatársaiddal milyen viszonyt ápolsz? Inkább csak munkakapcsolatban vagytok, vagy szoktatok magánéletről is beszélgetni? Feljött esetleg témaként, hogy ki, hogy fogja ünnepelni a húsvétot? 

Van olyan kollegám, akivel szoktak lenni magánjellegű, mélyebb beszélgetéseink, de annyira azért nem látok bele a többiek életébe, nem igazán van arra időnk, hogy csevegjünk munka közben.

Neked mik a terveid idén húsvétra? Hogyan fogod tölteni?

Én a családdal fogok ünnepelni, ilyenkor mindig összeülünk egy húsvéti ebédre, apukám és a testvérem mindig meg szokott locsolni. Mivel nem nagy a családunk, ezért az ünneplést sem visszük túlzásba.  Pestiek vagyunk, ezért a tipikus vidéki magyaros, nagy ünneplésben nem szokott részem lenni.

Visszatérve a locsolkodásra, te személy szerint, hogy állsz ehhez a hagyományhoz? Sok nő kimondottan nem szereti, és csak elviseli, mivel az ünnep velejárója. Te látod ennek a varázsát?

Én élvezem, mert amikor kicsi voltam, mindig csak apukám és a bátyám locsolt meg. Tavaly viszont a páromnál töltöttem a húsvét hétfőt és imádtam, hogy folyamatosan jönnek oda hozzám locsolkodni az emberek. Nagyon szerettem, viszont akiknél az a szokás, hogy kiskoruktól kezdve minden évben szódát, vagy hideg vizes vödröt kapnak a nyakukba, meg tudom érteni, hogy nőként nem annyira élvezik.

Czipó Vivien

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat