Hon a hazában - irodalmi pályázat

Cikk dátuma 2014. július. 29. | Mozaik
Hon a hazában - irodalmi pályázat

Hon a hazában címmel, lakóhelyünk történelmét bemutató irodalmi művek elkésztésére írt ki pályázatot a Liget folyóirat. A kiírás szerint a témához kapcsolódó, tetszőleges formában és hangnemben alkotott műveket vár a szerkesztőség magánszemélyektől.

Egy pályázó több, eddig még nem publikált írásművet (az online megjelenést is publikációnak tekintik) is beküldhet.  A pályázat célja, hogy hazánk településeinek értékeit, kevéssé ismert kincseit tárják fel maguk az ott lakók. Székesfehérvár esetében az ipari nagyváros jelző mellett megjelenhet például az egykori koronázó város és királyi temetkezőhely története, az írásműveken keresztül is újra rangot kaphat az egykori szakrális főváros, az Aranybulla kihirdetésének helyszíne, vagy jeles személyiségein keresztül – többek között Kodolányi János, Vörösmarty Mihály, Pilinszky János - váljon ismertté a magyar szellemi élet központja.

A szerkesztőség által elfogadott művek országos megjelenéssel a Liget folyóirat 2014. novemberi tematikus számában jelennek meg, a szerzők honoráriumot kapnak. Az írásműveket kizárólag postai úton lehet elküldeni, a szerkesztőség címe: Liget, 1122 Budapest, Kissvábhegyi út 4. A határidő 2014. szeptember 5.

A pályázattal kapcsolatban további információkat a szerkesztőség honlapján, a www.liget.org címen lehet olvasni.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat