Holnap: gólyatábor

2021. augusztus. 30. KáVé
Holnap: gólyatábor

Kétszáznál is több kodolányist várnak az ORIGO-hétre

 

A Kodolányi János Egyetem budapesti campusán javában zajlanak az előkészületek az augusztus 31-én induló gólyatáborral kapcsolatban. Huszonöt fős stáb - tanárok, hallgatói önkormányzat és az egyetem megannyi további munkatársa - dolgozik együttes erővel azon, hogy maradandó élményt szerezzen a leendő hallgatóknak.

 

A hivatalosan ORIGO-hét nevet viselő eseménysorozat holnap a budapesti oktatási központban veszi kezdetét, ahol a regisztráció után Dr. Szabó Péter rektor köszöntőjével indul a program. Ezt követően a gólyák tanszéki és mentori tájékoztatókon vesznek részt, bepillantást nyerve az egyetemi élet különböző szegmenseibe, majd a délutáni órákban együtt indulnak vonattal Velencére. Nem ez az első alkalom, hogy a Velencei-tó partán ismerkednek a kodolányis élettel az elsőévesek, mégis az idei tábor kicsit más lesz, mint az eddigiek. A koronavírus járvány miatt tavaly elmaradt a gólyatábor, a mostani másodévesek életéből kimaradt ez a program. Ezért most - rendhagyó módon – a másodévesek pótolhatják az élményt, becsatlakozhatnak az egyetemi élet nyitányába.

A Kodolányi vezetősége és a HÖK egyetértett abban, hogy valamilyen módon kárpótlást érdemelnek a diákok, így közös megegyezés alapján ötven másodéves hallgatónak lehetőséget biztosítanak, hogy csatlakozhassanak az elsősökhöz. Az előzetes létszámadatok alapján több mint kétszáz hallgató vesz részt az eseményen, nappali tagozatos és külföldi tanulókat is beleértbe.

A másodéves kommunikáció- és médiatudomány szakos Gáti Anna számára kétség sem fért hozzá, hogy kihasználja az alkalmat:

„A tavalyi gólyatábor elhalasztásának híre érzékenyen érintett, mivel már a nyár közepétől- miután megtudtam, hogy kodolányis leszek- számoltam vissza a napokat a szeptemberi kezdésig. Csalódott voltam, hiszen ilyen esemény nincs sok az ember életében.

Őszintén szólva, titkon reménykedtem a pótlásban, amire szerencsére most sor kerül. Számomra öröm, hogy ilyen módon hangolódhatok rá a tanévkezdésre. Vitathatatlan, hogy erős közösségformáló ereje van a gólyatábornak, és most megismerkedhetünk az első évesekkel is. A kodolányis társaság, szakokon és évfolyamokon átívelően olyan, mint egy nagy család, nekünk pedig a legfontosabb feladatunk az, hogy új barátságokat kötve a gólyákat is beintegráljuk magunk közé. Kíváncsi vagyok a programokra és már, izgatottan várom az indulást.”

A HÖK-nek, a korábbi évekhez hasonlóan, nem titkolt célja feledhetetlenné tenni ezt a néhány napot, így a konkrétumokról nem igazán beszélnek, nagyrészt meglepetésnek szánják a programokat. Sport vetélkedők, csapatépítő feladatok és az elmaradhatatlan bulik egyaránt helyet kapnak majd. Annyi biztos, hogy vicces pillanatokból, és feledhetetlen élményekből idén sem lesz hiány.

Az elsőéves turizmus-vendéglátás alapszakos Pánczél Nikolett is lelkesen készül egyetemi élete első kalandjára:

„ Nagyon várom az Origo-napokat. Szerintem mindenképpen pozitív hatással lesz a tábor az elkövetkezendő éveimre. Egyrészt amiatt, hogy a felsőbb évesektől  majd sok hasznos tanácsot, tippet kapunk arra vonatkozóan, hogy mire kell odafigyelnünk a kezdeti időszakban. Ismerik a tanárokat, az egyetemi életet, és a tapasztalataik segítséget jelenthetnek nekünk a későbbiekben.  

Az informálódás mellett a kapcsolatépítésről szól az első hét. Biztos vagyok benne, hogy a gólyatábornak köszönhetően közvetlenebbé válik a kapcsolatom a szaktársaimmal, évfolyamtársaimmal, a szervezőkkel és sok új barátra tehetek szert” – mondta el a turizmus szakos gólya a KV-nak.

Szivek Laura

Kommunikáció-és médiatudomány szak/ II.évfolyam

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat