Gyakorlat, duális képzés, Orosháza

2018. október. 19. KáVé
Gyakorlat, duális képzés, Orosháza

Együttműködés a Budapest Bankkal

A Kodolányi János Egyetem mindhárom képzési központjában kiemelt feladatnak tekintik, hogy minél több  olyan intézménnyel, céggel vegyék fel a kapcsolatot, ahol színvonalas gyakorlati terepük lehet a kodolányis hallgatóknak. Orosházán is egyre bővül az egyetemmel együttműködő partnerek  száma, mondta el a KV-nak Dr. Malatyinszki Szilárd székhelyi központ igazgató. 

Mint megtudtuk, a megkeresett Békés megyei intézmények, cégek közül  sokan vállalták a duális együttműködést is. A színvonalas gyakorlati képzés helyszínei  közül két jelentős céghez látogattak el a közelmúltban a nappali tagozatos hallgatók. Orosházán a közel kétszáz főt foglalkoztató Doherty Hungary Kft-ben tett látogatást követően most a békéscsabai Budapest Bank Bankműveleti Központ volt  soron.

Több hetes előkészületek előzték meg a programot; egyrészt, hogy minden biztonsági előírásnak megfeleljenek, másrészt, hogy megfelelő tapasztalatokkal gazdagodjanak a diákok. A bankkal történt valamennyi tárgyalásnál hangsúly helyeződött arra, hogy a Kodolányi egyetemen tanuló fiatalokat várják a térségi munkaerőpiacon. Dr. Malatyinszki Szilárd elmondta, hogy együttműködő partnereik ugyancsak kiemelt jelentőségűnek tartják, hogy a középiskolásoknak lehetőségük van továbbtanulni Békés megyében, majd pályakezdőként is helyben találnak olyan munkahelyet, amelyet már megismerhettek tanulmányi idejük alatt.

A Budapest Bank Bankműveleti Központban közel nyolcszázan dolgoznak különböző pozíciókban, és szívesen látják - akár gyakornoki program keretében is - a kodolányisokat. A látogatáson résztvett hallgatók megtapasztalhatták az egylégterű munkavégzés körülményeit, a szervezettség fontosságát, kérdéseket tehettek fel, majd várta őket a számukra összeállított játékos vetélkedő, amelyen keresztül megismerhették a cég főbb erősségeit, feladatait. Rövid cégbemutatást követően minden egység életébe betekinthettek, és saját pénzügyük egy-egy elemét is átvilágíthatták a diákok. Igaz, nem végeztek bonyolult pénzügyi elemzéseket, megtérülési számításokat sem vártak el tőlük. Ugyanakkor betekintést nyertek a banki szféra működésébe, kedvet kaphattak ahhoz, hogy ebben a szektorban helyezkedjenek el a diploma kézhezvételét követően.

„Együttműködés, partnerség: ez a két szó jellemezheti a Kodolányi János Egyetem és a Budapest Bank kapcsolatát. Bízunk abban, hogy a jövő tanévben a nappali tagozatos duális képzésben tovább emelkedhet a hallgatók száma. S ez nem csak a gyakorlat megszerzése miatt lehet előny, hanem amiatt is, hogy a duális képzésben résztvevő diákok jelentős összeget kereshetnek havonta a tanulmányaik mellett” – mondta végezetül a székhelyi igazgató.

-v-

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat