Fotókiállítás a KAG-ban

Cikk dátuma 2021. november. 14. | Hangoskodó
Fotókiállítás a KAG-ban

Locsmándi Luca - kommunikáció- és médiatudomány szak, II. évfolyam

Tükröződések tükrében

 

Árnyékok és fényhatások játéka tölti meg a Kodolányi Art Gallery /KAG/ kiállítótermét képek formájában, amiket az egyetem hallgatói készítettek. Lelkes diákok egy csoportja csatlakozott a tavaly - a koronavírus járvány miatt - elmaradt kiállítás szervező csapatához, hogy végre a közönség is megtekinthesse a hallgatók alkotásait.

A jó pár éves múltra visszatekintő kurzus - lehetőség szerint - minden évben két kiállítással örvendezteti meg az egyetemi közösséget, oktatókat, diákokat egyaránt. A tapasztalt KAG kiállítás látogatók számára nem meglepő módon a tárlatot Dr. Szabó Péter rektor nyitotta meg. Hangsúlyozta, számára nagyon értékes és fontos, hogy a diákok a szakirányú tanulmányaik mellett, kitekintő tapasztalatokat is szerezhessenek egyetemi kereteken belül. Hozzátette, „a hallgatók kreativitása és az oktatók töretlen lelkesedése élteti a galériát”.

Ahogyan azt a kurzus vezető tanára Dr. Tarbay Gabriella gyakran hangsúlyozta, egy kiállítás háttér munkálatainak megismerése olyan kreatív, problémamegoldó képességeket tanít és erősít meg a hallgatókban, amik nem csak hasznos tapasztalatokat adnak, hanem önbizalmat is.

A kiállításra érkezettek körében egyöntetű tetszést arattak a fotók, amelyekre méltán lehetnek büszkék az alkotók. Ami pedig a kiállításszervező csapatot illeti - aminek én is tagja vagyok -, a megnyitó egy kihívásokban és fordulókban gazdag út végét jelenti számunkra, ami új ismeretségeket és tapasztalatokat is magával hozott. A váratlan kihívások megoldásában pedig Tarbay tanárnő figyelő szemekkel és finom útmutatásokkal segítve minket hagyta, hogy hibázzunk, és a magunk tempójában, együtt találjunk rá a megoldásokra, hogy az önálló munka végén a tárlat sikerét valóban a magunkénak érezve tudjuk ünnepelni mi is.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat