Felvételi 2018

2018. január. 20. KáVé
Felvételi 2018

Jogvesztő a jelentkezési határidő be nem tartása

Sok feladata lesz a felsőoktatásba igyekvőknek a következő néhány héten. Nyilvánvaló, hogy a pályaválasztás szempontjából legfontosabb a szakválasztás, ugyanakkor hasonló fontos döntés az intézmény kiválasztása is. További nyitott kérdésekre is kell választ kapniuk, például arra, hogy milyen tanulmányi eredménnyel lehet állami ösztöndíjas helyre bekerülni, mennyi a féléves tandíj az önköltséges képzések esetében, milyen intézményi ösztöndíjakra lehet pályázni és milyen szakirányok vannak a választott szakon. 

Hazánk legjelentősebb felsőoktatási rendezvénye –az Educatio – idén is sokat segített a fiataloknak, ezen természetesen jelen volt a Kodolányi főiskola is.

Mivel már javában tart a felsőoktatási felvételi időszak, így fontos tudni, hogy az egyetemek és főiskolák szeptemberben induló képzéseire február 15-ig lehet jelentkezni. A felvételi jelentkezési kérelmek kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be a felvi.hu e-felvételi rendszerében február 15-én, éjfélig.

A meghatározott időponton túli jelentkezéseket nem veszik figyelembe, nincs méltányosság, a pár perces késés is jogvesztő, tudtam meg dr. Bartha Adrienntől. A KJF tanulmányi igazgatója azt is elmondta, hogy a jelentkezéshez az első lépés, a felvi.hu-n található tájékoztató részletes tanulmányozása. Már évek óta nincs nyomtatott formájú felvételi tájékoztató, kár keresni a könyvesboltokban.

A megfelelő képzés kiválasztásához először tájékozódni kell arról, hol, milyen szakokat indítanak az egyetemek és főiskolák. A Felvi bal oldali menüjében található a szakkereső, ahol a képzési szint, szaknév, intézmény, képzési terület, érettségi követelmények szerint minden megtalálható.

A felvi.hu „szakleírások A-Z-ig” menüpontjában az is megtalálható, hogy milyen tantárgyakat kell tanulni a választott szakon.

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat