Felsőoktatási kvízverseny Fehérváron

2018. december. 03. KáVé
Felsőoktatási kvízverseny Fehérváron

Kodolányisoké a két első helyezés

A Kodolányi János Egyetem tizenkét hallgatóval képviseltette magát azon a székesfehérvári Felsőoktatási Kvízversenyen, amelyen a KJE, az Óbudai Egyetem és a Corvinus Egyetem Fehérváron tanuló diákjai  mérték össze felkészültségüket. A Petőfi Kultúrtanszék adott otthont az egyetemi rendezvénynek, amelyen matematika, irodalom és alapműveltségi témakörökben fogalmazódtak meg a feladatok.


A kvíz első és második helyét sikerült megszerezni 69 és 58 ponttal a kodolányisoknak.  A nyeremény két tálca sör és egy üveg whisky volt, amit a győztesek természetesen megosztottak a másik két egyetem hallgatóival és HÖK képviselőivel.

Íme a győztes, kodolányis csapatok tagjainak névsora:
1. Óhidi Levente, Tamás Andor, Németh Patrícia, Demeter Tamás, Kiss G Márton és Mits Péter
2. Orosz Balázs, Farsang Gergely, Csere Dominika, Palati Laura, Kuglics Elvelin és Dominika külsős barátnője

Négy, öt és hat fős csapatok jelentkezését várták a szervezők, így tizenöt csapat nevezését fogadták el. Mintegy hetvenen vettek rész a vetélkedőn, amely nem az első felsőoktatási program volt az idén Székesfehérváron. A három felsőoktatási intézmény hallgatóinak együttműködését fémjelzi többek között a gólyabál vagy a felsőoktatási sportnap. Székesfehérvár Önkormányzata a Hallgatói Tanáccsal karöltve igyekszik azon, hogy minden hónapban legyen valamilyen közös program. Mészáros Attila alpolgármester, aki maga is kodolányis öregdiák, úgy fogalmazott az esemény kapcsán, hogy ez is erősíti a megyeszékhelyen tanuló egyetemisták kapcsolatát. Elmondta még, szeretnék, ha jól éreznék magukat a fiatalok a városban, és hogy a jövőben minél többen jelentkezzenek a fehérvári képzési helyekre. 

-v-

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat