Fejér Megyei Diáknapok 2016

2016. április. 10. Kitekintő
Fejér Megyei Diáknapok 2016

Fesztiváldíjas a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola

A Fejér Megyei Diáknapok gáláján, amelyen a háromnapos kulturális fesztivál legjobb előadásai szerepeltek, vasárnap tartották Dunaújvárosban.  A színvonalas záró programon adták át a különdíjakat, a kategória-győztesek elismeréseit, valamint a nagydíjakat és a fesztiváldíjat – amit 2016-ban a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola kapott. A rendezvényen részt vett Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Mészáros Attila, Székesfehérvár és Gombos István, Dunaújváros alpolgármestere. 

A Fejér Megyei Diáknapok gáláján a kategóriák legjobb produkciói léptek színpadra. A záró program résztvevőit Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte, megköszönve Juhász Zsófia igazgatónak és munkatársainak a Fejér Megyei Művelődési Központ szervező munkáját, valamennyi önkéntesnek az áldozatkész segítséget, az intézményvezetőknek és a tanároknak pedig a felkészítést. „Fantasztikus három napon vagyunk túl. De ez nemcsak egy verseny: ez a három nap a fiatalokról szól. Évtizedes hagyomány már Fejér megyében, hogy a diákok lehetőséget kapnak tehetségük bemutatására a zsűrinek és egymásnak, valamint ez kiváló alkalom az ismerkedésre is. Bízom benne, hogy ez még hosszú évtizedekig így lesz.” – fogalmazott Mészáros Attila.

A Diáknapokon 11 különböző kategóriában mérték össze képességeiket, tehetségüket a diákok, a könnyűzenétől a vers- és prózamondáson, a képzőművészeteken keresztül a színjátszásig. A zsűri értékelése alapján az arra érdemes produkciók bronz, ezüst vagy arany minősítést kaptak, ezenkívül különdíjakat és a kategóriák legjobbjait is kihirdették. A gálán Arany Tamás, Mór önkormányzati képviselője, Alcsics Henrietta, Dunaújváros diákpolgármestere és Bódig Péter, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke adták át a különdíjasok nyereményeit, a kategória-győzteseknek Mészáros Attila Székesfehérvár és Gombos István Dunaújváros alpolgármestere, valamint Arany Tamás gratulált a színpadon. Nagy várakozás övezte a Fejér Megyei Diáknapok nagydíjainak kihirdetését: 2016-ban a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium,  a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, valamint a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai örülhettek. A díjakat Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Mészáros Attila és Gombos István adták át. 2016 fesztiváldíjasa a minősítések alapján a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola lett.  

A gála közönsége színvonalas  produkciókat láthatott, amelyben sok székesfehérvári diák közreműködött: a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI Pengető Citerazenekara Lőrincrévi népzenét játszott Légrády Eszter összeállításában, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI furulyaegyüttese ófrancia táncdalt adott elő Kneifel Imre vezetésével. A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola TEDI diákszínpada a Markancos Kata egy-egy jelenetét vitte színre, majd Szabó Diána Pion István: Anyám! című versét tolmácsolta.  A könnyűzene kategóriájában két fehérvári produkció is a színpadra lépett: Arany Tímea és Sárdi Tamás a Gorsium Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola Demi Lovato egy dalával, Ferenczy Boglárka és Kneifel Nóra telekis duója pedig egy swing-számmal szórakoztatta a jelenlévőket. Fellépett továbbá a Telekis kvartett, a gála záró száma pedig a Gorsium 13 előadásában a Tango Launge című tánc volt

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat