Fehérvári étterem a TOP 10-es listán

Cikk dátuma 2015. március. 26. | Mozaik
Fehérvári étterem a TOP 10-es listán

Idén is a legjobbak között a 67 Étterem

Idén is beválasztották a legjobb tíz hazai étterem közé a 67 Éttermet. Budapesten tartották a „Hennessy-Dining Guide Év Étterme” díjátadó gálát, ahol a székesfehérvári vendéglátóhely egyetlen vidékiként került fel a TOP 10-es listára. Az immár negyedik alkalommal elnyert elismeréshez Székesfehérvár polgármestere is gratulált Herczeg Zoltán tulajdonosnak és Luzsa Jacek séfnek.


A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés a hangulattól az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Óriási büszkeség, hogy a budapesti vendéglátóhelyek mellett egyetlen vidékiként a székesfehérvári 67 Étterem is bekerült a TOP 10-be.  

Az ezt igazoló oklevelet Herczeg Zoltán tulajdonos vette át a budapest díjátadón. Mint mondja, a hat éve működő étterem negyedik ilyen elismerése ez, ami nagy öröm és egyben nagy felelősséget jelent számukra. „A tavalyi évben volt egy nagyon fontos változás az étterem életében, hiszen – a konyhát nem érintve - helyszínt változtattunk a Hiemer-házban. Átköltöztünk az Oskola utca felőli épületrészbe, amely a vendégek számára optimálisabb környezetet nyújt. Hosszú távú cél számunkra, hogy itt maradjunk, és ebben a város komoly támogatást nyújt. Kollégáimmal közösen alakítottunk ki mindent, büszke vagyok a séfemre és az egész csapatra. Nemcsak a kreativitás fontos, hanem a mindennapi protokoll betartása is. Egy szemléletes példa: bejön a krumpli, mint földes áru a konyhánkba és kimegy, mint készpénz. Közben mossák, pucolják, hőkezelik - és ezt mindennap ugyanúgy kell teljesíteni, a vendég tányérjára mindig ugyanolyan minőségű ételnek kell kerülnie.”

Elhangzott, hogy csak alacsony energiatartalmú szénhidrátot, kis mennyiségű és omega-3 zsírsavakban gazdag növényi olajokat használnak. Nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy az alapanyagok kíméletes, rövid ideig tartó hőkezelésnek legyenek kitéve, így meg tudják őrizni azok természetes tápanyag- és vitamintartalmát. Csak friss és ellenőrzött minőségű, adalékanyag-mentes élelmiszereket szereznek be, kizárják a hormon- és génkezelt összetevőket is. 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester az étteremben gratulált a tulajdonosnak az ismét elnyert elismeréséhez, hiszen a város számára is fontos, ha bizonyítottan minőségi szolgáltatásokat kínál. „Nagyon örülünk ennek a díjnak azért is, mert ez az étterem egy városi épületben, a Hiemer-házban működik, a Belváros szívében. Bármiben a legjobb vidékinek lenni mindig megtiszteltetés és feladat, de nem titkoltan alapvetően az a cél, hogy közép-európai szinten is jegyzett várossá fejlesszük Székesfehérvárt. A történelmi múltja, a földrajzi elhelyezkedése, a gazdasági ereje, valamint a sport- és kulturális élete predesztinálja arra, hogy ezt a szintet elérjük. Persze ehhez megfelelő szolgáltatások is kellenek, olyanok, amelyek Fehérváron, Magyarországon és a világban is minőséget tudnak képviselni. Meggyőződésem, hogy a vidéki városokban – így Székesfehérváron is - jobb az életminőség, mint Budapesten. Örülök, hogy egyre több olyan érték van a városban, amely elviszi jó hírünket. A 67 Étterem egyfajta vezérhajó szerepet tölt be ezen a téren, segítve a többieknek is. A város gazdasági erejéhez, a versenyképesség megtartásához szintén elengedhetetlenek ezek a magas színvonalú szolgáltatások.” – emelte ki Székesfehérvár polgármestere. 

Luzsa Jacek a 67 Étterem történetének harmadik séfje, aki a közgazdász pályát cserélte fel erre és Írországban képezte magát. Ma már családjával Székesfehérváron él és nagyon örül, hogy egy erős versenyben sikerült elnyerniük a legjobb éttermeknek járó díjat. Kedvenc ételeiről nem szívesen beszél, ám azt elárulta, hogy ő vendégként a rib eye steaket, vagy valamilyen halételt választana étlapjukról.

/Forrás: ÖKK - fotó: Simon Erika/

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat