Fehérvár lesz az Utazás 2015 díszvendége

2015. február. 03. Kitekintő
Fehérvár lesz az Utazás 2015 díszvendége

Magyarország-térkép egymillió Lego kockából 

Sikeres évzárás és évkezdés, ez jellemzi Székesfehérvár turisztikai életét – hangzott el a Hiemer-házban tartott keddi sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Székesfehérvár polgármestere és a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. F. Szegő Krisztina beszámolt arról, hogy a 2014-es év kiemelkedő szakmai teljesítményéért a fehérvári kft. a Magyar Turizmus Zrt. által alapított „Év Tourinform iroda fenntartója” díjban részesült. Dr. Cser-Palkovics András polgármester pedig bejelentette: Székesfehérvár lesz az Utazás 2015 díszvendége.

A 2014-es kiemelkedő szakmai teljesítményéért vasárnap este az „Év Tourinform iroda fenntartója” díjat a Tourinform Székesfehérvár fenntartója, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője F. Szegő Krisztina vehette át a 23. Turisztikai Díjátadó Gálán és Évadnyitó Fogadáson a Budapesti Kongresszusi Központban

A keddi sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált a rangos elismeréshez, és köszönetet mondott az eddig végzett munkáért a kft. munkatársainak. „A 2013-as Szent István Emlékévben megújult Fő utca adottságait jól kihasználva újra élettel telt meg Székesfehérvár Belvárosa. A méltóan őrzött emlékek, a macskaköves utcák és a rangos, színvonalas programok egyre többeket csábítanak arra, hogy néhány napot itt töltve megismerjék az ország történelmi fővárosát. Ahhoz, hogy jól érezzék magukat az ideérkezők, a szíves fogadtatás sem hiányozhat. A Hiemer-házban, központi helyen található Tourinform irodában minőségi szolgáltatást kapnak a turisták. A színes programcsomagok közül pedig mindenki megtalálhatja a kedvére valót.” Székesfehérvár polgármestere szólt azokról a háttérben zajló munkákról is, amelyek erősítik a megyeszékhely turizmusát.

Az „Év Tourinform iroda fenntartója” címet 2007-ben alapította a Magyar Turizmus Zrt.(MT Zrt.) azzal a céllal, hogy hangsúlyozza a bel- és külföldi turisták számára nélkülözhetetlen személyes információnyújtás fontosságát és a szakmai háttérmunka jelentőségét. A címre az MT Zrt. regionális marketing igazgatóságai és a Tourinform Szövetség tettek javaslatot. A díjazott ajándéka az elismerő oklevélen túl, a fenntartó által működtetett Tourinform irodára költhető 1 millió Ft.

A tizenegy jelölt 2014-ben a ceglédi, hajdúszoboszlói, kaposvári, őriszentpéteri, sátoraljaújhelyi, siófoki, szarvasi, székesfehérvári, váci és veszprémi Tourinform irodák fenntartói voltak. A döntést a díj kiírója, a Magyar Turizmus Zrt. hozta meg, a próbavásárlás és a jelölési kritériumok alapján. Az év Tourinform iroda fenntartója díjat 2014-ben a Tourinform Székesfehérvár fenntartója, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. nyerte el.

F. Szegő Krisztina ügyvezető a díj kapcsán elmondta, az iroda évek óta aktív szerepet vállal a város turizmusának élénkítésében, mindig aktuális információkkal, többnyelvű kiadványokkal áll a turisták rendelkezésére. A rendezvényekre kitelepülünk. TDM-es projektünk keretében helyismereti képzést szerveztek idegenvezetőiknek és szolgáltató partnereiknek. „Kiemelt termékünk a kulturális turizmus, a városlátogatás, de egyre jobban támaszkodunk a programturizmusra, kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy városunkban minél több nívós és nagyszabású esemény történjen, legyen az nagy fesztivál, vagy sportesemény. Ezekre a programokra építve új, komplex turisztikai csomagokat állítottunk össze. Interaktív és tematikus városnézéseket szervezünk a város új attrakcióinak bekapcsolásával, alkalmazkodva a különböző célcsoportok elvárásaihoz. Rendszeresen sikeresen együttműködünk a Magyar Turizmus Zrt-vel: közösen jelenünk meg kiállításokon, vásárokon és rendezvényeken, továbbá több közös kampányt valósítottunk meg. Fenntartása óta a Tourinform iroda teljesítménye fokozatosan nőtt és már több éve minősített irodaként működik, kiváló minősítéssel.” – foglalta össze az elmúlt évek eredményeit az ügyvezető.

Mindez számokban kifejezve: több mint 20 000 személyes látogató évente, több száz telefonos és internetes ajánlatkérés hetente, 250 idegenvezetés közvetítés évente. Az egész évet átfogó, elmúlt évben telefonon, interneten és személyesen magyar, angol és német nyelven végzett inkognitó tesztelés eredménye 96% volt.

„Ezt a munkát támogatja Székesfehérvár Önkormányzata nemcsak az iroda biztonságos és kiszámítható fenntartásával, hanem azzal a bizalommal is, amely eddigi – és reméljük, jövőbeli - munkánkat övezte. Bízunk benne, hogy ez a díj tovább erősíti és visszaigazolja ezt a bizalmat. Mindehhez még fontos hozzátenni, hogy nem juthattunk volna el idáig, ha a város turisztikai szolgáltatói nem állnának mögöttünk, hogy információkkal, közös gondolkodással, együttműködéssel segítsék munkánkat. Ezért minden partnerünknek szeretnénk köszönetet mondani.” – hangsúlyozta F. Szegő Krisztina.

A turisták számára vonzerőt, élményeket, időtöltési lehetőségeket nyújtó turisztikai attrakciók, valamint szolgáltatások fejlesztése érdekében további lépéseket tervez az önkormányzat a turisztika területén tevékenykedő szervezetekkel együttműködve. „Szeretnénk, ha tovább nőne az idelátogatók száma, és az itt eltöltött tartózkodási idő is. Városunk népszerűsítésére most egy újabb nagy lehetőség nyílik, hiszen az Utazás 2015 kiállítás idei díszvendége Székesfehérvár lesz.”  - jelentette be a sajtótájékoztató keretében dr. Cser-Palkovics András. A polgármester köszönetet mondott a Magyar Turizmus Zrt.-nek a felkérésért, és azért, hogy városunk 2015. február 26. és március 1. között Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén látványos standdal és programokkal mutatkozhat be a nagyközönség előtt a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az előkészítő munkák nagy erőkkel zajlanak hónapok óta. „Terveink szerint egy, a város sokszínűségét bemutató impozáns standon Székesfehérvár történelmi múltja mellet nagy hangsúlyt fektetünk az újkori sikerek megismertetésére is. Az óriásbábok segítségével invitáljuk majd a látogatókat a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozat eseményeire, Szent István nyomában belvárosi sétára, a Nemzeti Emlékhely megtekintésére, míg a fiatalabb korosztály barangolhat a Hetedhét Játékmúzeumban és a Koronás Parkban is.” F. Szegő Krisztina kiemelte, az Utazás 2015 kiállítás résztvevői nemcsak képekben, de ízekben és illatokban is kapnak ízelítőt. A Milka csokikat Székesfehérváron gyártó cég látványos meglepetéssel készül a kiállításra, ahol bemutatják az Országalma csokoládét. A látogatók megkóstolhatják a „Magyarország tortája 2014” címet elnyert Damniczky Balázs cukrász egyedi, édes, kézműves remekeit.

A kiállítás egyik legnagyobb attrakciója az a 180 m²-es Magyarország-térkép lesz, amely egymillió Lego kockából épül majd fel. A tihanyi apátság, a Szent István-bazilika vagy a Hortobágyi Kilenclyukú híd mellé a látogatók által kirakott Lego-munkák is felkerülnek. A szép számmal érkező székesfehérvári látogatónak köszönhetően pedig remélhetően a negyedik nap végére számos fehérvári épület is elkészül, és ezekkel lesz teljes az ország képe.

/Forrás:ÖKK/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat