Fame-bemutatóval kezd a Vörösmarty Színház

2021. szeptember. 09. Kitekintő
Fame-bemutatóval kezd a Vörösmarty Színház

Szeptember végén ősbemutató: Az ember tragédiája 2.0


A pandémia a színházi életet is behatárolta, odalett a személyes élmény, hosszasan nem találkozhattak a művészek a közönséggel. Így volt ez Székesfehérváron is, most viszont örvendetes hír, hogy szeptember 11-én a nagyközönség előtt is bemutatja a Vörösmarty Színház társulata a Fame című musicalt. Óriási várakozás övezi a világhírű musical bemutatóját, hiszen Hargitai Iván csapata elementáris erejű előadást alkotott, a rendező újfajta megközelítéssel állt a világhírű musicalhez: „Ha ehhez a Broadway-típusú szórakoztató iparhoz csatlakozik gondolat is, akkor sokkal gazdagabbá teszi az énekszámokat is, a koreográfiát, a jeleneteket, a figurákat. Bátran állítom, hogy ezt sokkal jobban szeretik a nézők is.”

A 2021/22-es évad aztán folyamatosan tartogat meglepetéseket. Szeptember végén a tavalyi kényszerű leállás miatt meghiúsult ősbemutató következik. Az ember tragédiája 2.0 grandiózus színház- és irodalomtörténeti vállalkozás, Madách Imre klasszikusának folytatása Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál tollából, a teljes társulat közreműködésével, négy rendező, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János rendezésében.

Októberben négy bemutatóval készül a színház. Elsőként Csukás István utolsó színpadi műve, a Diótörőcske ősbemutatója debütál. Kerkay Rita és alkotócsapata egy olyan mesevilágba kalauzolja el a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, ahol minden varázslat megtörténhet, a mese életre kel, a „Mi szívünk együtt dobog”. A Nagyszínházban a hónap végén A búsképű lovag, Don Quijote De La Mancha szörnyűséges kalandjai és gyönyörűszép halálát mutatja be a társulat Bagó Bertalan rendezésében, Andrássy Máté főszereplésével. A kisszínpadok is újra életre kelnek: október közepén a Werner Schwab: Pisztácia és mogyoró című előadásunk premierje lesz Zsótér Sándor rendezésében. A megújuló Pelikán Fészekben pedig Háy János briliáns műve, A cégvezető elevenedik meg Sághy Tamás tolmácsolásában.

A november a krimi hónapja lesz, Agatha Christie: Az egérfogó című szövevényes, „mindenki gyanús” művét Horváth Csaba állítja színpadra Krisztik Csaba főszereplésével.

Tavasszal Tóth Ildikóval a főszerepben kerül színre Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című drámája, Szakonyi Károly Adáshibája Bagó Bertalan rendezésében, áprilisban pedig Horváth Csaba rendezi Shakespeare Szentivánéji álmát.

A Vörösmarty Színház fiatal művészei is lehetőséget kapnak: Nagy Péter Szophoklész Antigoné című drámáját, Molnár G. Nóra pedig Weingarten: Nyár című drámáját rendezi.

Továbbra is műsoron maradnak a Vörösmarty Színház legsikeresebb előadásai, a Játék a kastélyban, az Odaadó hívetek, Surik, a Trianon, a Mikve, A padlás és A Vágy nevű villamos.

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat