Együttműködés a Hírlap és a Kodolányi között

2018. december. 13. KáVé

Gyakorolhatják az újságírást a médiaszakosok

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Dr.Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora és Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője. A megállapodás lehetőséget teremt az egyetem hallgatóinak a kommunikáció és médiatudomány terén történő duális képzésre. 

Az együttműködés kölcsönös előnyökkel jár a partnerek számára. Az egyetemisták gyakorlati ismeretekre tesznek szert a szerkesztőségben, a Kodolányi által elnyert pályázatokat pedig a Hírlapon keresztül ismerheti meg a közönség – tűnt ki Nagy Zoltán Péter szavaiból.

"A fiatal tehetségeknek teret kell adni, és erre az Fejér Megyei Hírlapnak három felület is rendelkezésére áll. A nyomtatott újság; az online kiadás, a feol.hu; és a layar, vagyis az, amikor a lapban megjelenő fotó egy alkalmazásnak köszönhetően megmozdul" - tette hozzá a főszerkesztő. 

"A korábbiakhoz képest jelentősen megváltozott a média, a kommunikáció világa, amely kiemelkedően fontos terület. Csak ez sokakban nem tudatosult még eléggé" – hangsúlyozta Dr. Szabó Péter.

A Kodolányi János Egyetem rektora felidézte: "A hallgatók képzésében már régebben is együttműködött a lap és az intézmény. Feltehetően minden évfolyamon van öt-hat olyan egyetemista, akit érdekel a print média. Ők – az együttműködési megállapodásnak köszönhetően – a Fejér Megyei Hírlapnál szerezhetnek majd gyakorlati ismereteket. Az erről intézkedő részletes programot együtt készíti el az újság, valamint az egyetem – mondta el Dr. Szabó Péter.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap - szöveg: B.Kiss László, fotó: Nagy Norbert/

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat