EFOTT 2015.

Cikk dátuma 2015. július. 01. | Mozaik
EFOTT 2015.

Házigazda az Óbudai Egyetem, helyszín Velence

Vízparti helyszínen, Velencén rendezik meg július 14-19. között a felsőoktatásban tanulók méltán népszerű fesztiválját. A negyvenedik évfordulóját ünneplő, 2015-ös EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz, és a kerek évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha. A Velencei tónál minden eddiginél nagyobb buli ígérkezik, mintegy százezer látogatót várnak az idei EFOTT-ra.

A fesztiválozók száma egyébként az elmúlt években folyamatosan felfelé ívelt: 2012-ben 86.000, 2013-ban 88 ezren váltottak jegyet, a tavalyi, miskolctapolcai fesztivál pedig 91.000 bulizót vonzott. 2015-ben ennek a számnak a megdöntése érdekében még több színes programmal és egy fergeteges szülinapi show- val készülnek a szervezők. Egyelőre úgy néz ki, hogy ez a terv meg is valósulhat, hiszen a tavalyi időszakhoz viszonyítva már most dupla számú jegy kelt el, ennek megfelelően a fesztiválhelyszín alapterületét az odalátogatók kényelme érdekében a 2012-es méretekhez képest 40%-kal megnövelték. Közel harminc hektáron, kibővített és stabilizált infrastruktúrával várja majd az EFOTT a fesztiválozókat.

Ahogyan azt már megszokhattuk, a fesztiválon jelen lesznek a fiatalok között legnépszerűbb zenekarok, mintegy óriás hallgatói bulit varázsolva a velencei Vízi Várhoz. A galaktikus partiért például a Mary PopKids és a Subscribe felel, soha nem megy ki a divatból a Pannonia Allstars Ska Orchestra, pult mögé áll Dj Metzker Viktória, zúzásra készül a Leander Rising és brutális show-val jön az Anna & the Barbies. Fellép a magyar hip-hop világ ikonja, a Hősök, de nem tilos a fejrázás sem a The Biebers, vagy a Tankcsapda buliján!

A július 14-19. közötti fesztiválozás felér egy nyaralással is: a koncerteket aktív sportolási lehetőségek, kulturális események, gasztronómiai és idegenforgalmi programok színesítik. A tópartnak köszönhetően tombolhatnak a vízi sportok szerelmesei, legyen szó szörfről, vízisíről, csúszdázásról vagy hajózásról, de említést érdemelnek a vízparti szabadidős sportpályák is.

A hetijegy jelenleg 17.990 Ft-ba kerül, amiért koncert-sport-kultúra-gasztro-idegenforgalom ötösét ígérik a szervezők.

Tóth Bence

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat