Educatio 2023

2023. január. 17. KáVé

 Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást január 12-14. között rendezték meg idén is azzal a hagyományos céllal, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

A szakma iránt érdeklődőknek is biztos támpontot kínál a rendezvény, akár személyre szabott, akár külföldi- és egyéb nyelvtanulási lehetőségekkel.

A továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos, egyedülálló lehetőséget nyújt a rendezvény, hiszen mind egy színtéren értesülhetnek a szakmai újításokról, módszerekről. Különböző előadások keretein belül tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás jövőjéről, valamint a kiállítók képviselőivel beszélgetve alkalmuk nyílhat elképzeléseiket közös útra terelni.

A Kodolányi János Egyetem is képviseltette magát oktatói-hallgatói szinten egyaránt a 23.  EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, így minden középiskolás megkaphatta a számára megfelelő tájékoztatást a Kodolányi János Egyetem képzési palettáját illetően. A kodolányisok felhívták valamennyi érdeklődő figyelmét arra is, hogy január 20-án, pénteken 10:15-től jelenléti nyílt nap lesz Budapesten, Székesfehérváron és Orosházán.

Bányai Péter a KJE Nemzetközi programkoordinátora az alábbi tájékoztatást küldte az egyetemi lapnak a szakkiállításról:

"Minden nap kikerültek a prospektusok, valamint a szóróanyagok, amelyeket nagy érdeklődés övezett. Hasznos információnak bizonyultak az előző évek tapasztalatai alapján a szakokhoz kapcsolódó pontos, hasznosítható tudnivalók. A tudásanyag terjesztéséhez és összegzéséhez a jövő biztonsága, # Együtt valóra váltjuk: Tájékoztató füzet kapott kiemelt szerepet.

Az első nap elején részletes eligazítást tartott a marketing csoport a segítő résztvevőknek, de minden nap reggelén, valamint az új résztvevők érkezésekor is elhangoztak a legfontosabb tudnivalók és hasznos információk.

A rendezvény főszervezője a marketing csapat volt 3 fővel, de sok diák is segítette a munkát. A különböző tanszékekről fél-fél napokra oktató tanáraink is besegítettek, de jelen volt Dr. h.c. Szabó Péter rektor és Dr. Kovács László oktatási rektorhelyettes is, akik személyes jelenlétükkel szintén sokat tettek hozzá a diákok toborzásához.

Fókuszpontba helyeztük az iskola rugalmasságát, kiemeltük a mentor programunkat és fő témáink között szerepelt még a kooperatív oktatási forma; a kétdiplomás képzés; a duális képzés és az iskola múltja is, továbbá különös hangsúlyt helyeztünk az új felvételi rendszer megismertetésére.

Szombaton sok diák leginkább valamelyik szülőjével látogatott el a kiállításra. A legtöbb regisztrálót a turizmus vendéglátás szak érdekelte, de emellett népszerű volt az emberi erőforrások, kommunikáció, nemzetközi tanulmányok és a gazdálkodási menedzsment is.

A január 18-i nyílt napra 325 fő regisztrált, ebből 271 fő Budapestre, 35 fő Székesfehérvárra, 20 fő Orosházára" - írja Bányai Péter.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat