Echo Tanszéki Csoport a KJF-en

2016. november. 10. KáVé
Echo Tanszéki Csoport a KJF-en

Az Echo Network számára is fontos a felsőoktatással való együttműködés

Többéves stratégiai partnerség és oktatási együttműködés után megalakult a Kodolányi János Főiskola Humánfejlesztési Tanulmányok Tanszék Echo Tanszéki Csoportja. Az együttműködés keretében a 2016/17-es tanévtől kezdődően az Echo Nonprofit Network a Kodolányi János Főiskola duális partnereként részt vállal a magyar felsőoktatás új innovációs képzési programjának, a duális képzésnek a megvalósításában.

A Kodolányi János Főiskola Szociális Tanulmányok Tanszéke 2014-ben stratégiai partnerséget kötött az Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zártkörűen Működő Részvénytársasággal. Az együttműködés keretében az Echo Nonprofit Network oktat a KJF alap- és mester, valamint szakirányú továbbképzésein részt vesz a képzések fejlesztésében, tananyagfejlesztésben, közös kutatások, projektek és pályázatok kidolgozásában.

Az együttműködés keretében a 2016/17-es tanévtől kezdődően az Echo Nonprofit Network a Kodolányi János Főiskola duális partnereként részt vállal a magyar felsőoktatás új innovációs képzési programjának, a duális képzésnek a megvalósításában, amely során az országban egyedülálló módon a szociális munka szakos hallgatók az elméleti képzéshez a főiskolán, míg az eddigiekhez képest sokkal több gyakorlathoz az Echo Nonprofit Networknél jutnak hozzá. A kooperáció újabb szintre lépett azzal, hogy a főiskola szenátusa hozzájárult többéves stratégiai partnerség és oktatási együttműködés után a Kodolányi János Főiskola Humánfejlesztési Tanulmányok Tanszék Echo Tanszéki Csoportja megalakításához.

Az Echo Network számára különösen fontos a felsőoktatással való szoros együttműködés, hiszen az Echo által nyújtott szolgáltatások hosszú távú fenntarthatósága olyan felkészült, humán szolgáltató szakembereket igényel, melyek jelenleg nem vagy csak nagyon korlátozott létszámban vannak a megyében. A munkaerőpiaci humán szolgáltatásokban, a civil információs munkában, a társadalmi vállalkozások és a szociális gazdaság fejlesztésében valamint az ifjúsági munkában akár azonnal munkába is állhatnának a megfelelően felkészült hallgatók. Az Echo Nonprofit Network és a Kodolányi János Főiskola hazai és nemzetközi viszonylatban is innovatív kooperatív együttműködési formája a legkorszerűbb válasz az állami, piaci és nonprofit humán szolgáltatások munkaerőpiaci kihívására. 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat