Diplomaátadó 2020. február

2020. február. 23. KáVé
Diplomaátadó 2020. február

Háromszázharmincan kaptak kodolányis diplomát szombaton

Háromszázharmincan tettek sikeres államvizsgát idén januárban a Kodolányi János Egyetemen, kétszáznegyven hallgató a Budapesti Oktatási Központban, harmincan Orosházán, hatvanan pedig Székesfehérváron. A friss diplomások számára a hétvégén rendeztek ünnepélyes diplomaátadót Budapesten. A végzősök kiváló teljesítményét az egyetem vezetése rangos díjakkal ismerte el, amelyeket az ünnepségeken vehettek át a friss diplomások.

Ezen a napon két ünnepséget tartottak az egyetemen, tekintettel a friss diplomások jelentős létszámára. Az előző tanévben bevezetett ceremóniához igazodva az idén is először tanszékvezetőikkel találkoztak a friss diplomások a KJE Budapesti Oktatási Központjában, hogy átvegyék a diploma átadóra készített kodolányis emlékszalagot. Ezt követően együtt mentek fel a negyedik emeleti nagyelőadóba, ahol ünnepélyes keretek között vehették át okleveleiket. Dr. Szabó Péter rektor ünnepi beszédében kiemelte, a jelenlévő hallgatók most bekerülnek a „kodolányis öregdiákok” harmincezres táborába, ahol számos sikeres életpályája fémjelzi az itt szerzett diploma értékét. Elmondta, kiemelkedően magas az aránya azoknak, akik itthon vagy külföldön végzettségüknek megfelelő munkahelyen kaptak állást. Ugyancsak magas arányszámot mutatnak a saját vállalkozással rendelkezők, és a száz leggazdagabb magyar között is található egykori kodolányis.

Az első ünnepségen Dr. Szabó Péter rektor, Dr. Mócz Dóra, a Fenntartható Gazdaság Intézet vezetője, a kulturális tanulmányok tanszék tanszékvezetője,  Dr. N. Kovács Tímea, a kommunikáció- és médiatudomány tanszék tanszékvezetője, Dr. Rátz Tamara, a turizmus tanszék tanszékvezetője és Dr. Molnár Balázs a gazdálkodási és menedzsment tanszék tanszékvezetője foglaltak helyet az elnökségben.

A diplomák átadása előtt Rothman Lilla,  kommunikáció- és médiatudomány  szakos hallgató mondta el gondolatait a végzettek nevében.

A második diplomaátadó ünnepségen Dr. Szabó Péter rektor mellett Lőrinczné Dr. Bencze Edit, a Jól-léti Társadalom Intézet vezetője, a humánfejlesztési tanulmányok tanszék tanszékvezetője és Dr. Kodó Krisztina, az angol nyelv és irodalom tanszék tanszékvezetője adta át az okleveleket. Ezt megelőzően Tomor Dániel végzős, angol nyelv és irodalom szakos hallgató búcsúzott el társai nevében tanáraitól és az alma matertől.

Az egyetem művészeti tanszéke ezúttal is hozzájárult az ünnepi hangulathoz: Németh Patrícia jazzének szakos hallgató fergeteges előadása zárta mindkét alkalommal a diplomaátadó rendezvényeket.

 

A kiemelkedő tanulmányi eredményt elért végzős hallgatókat külön elismerésben részesítette Dr. Szabó Péter rektor. A következő friss diplomások vettek át rektori oklevelet:


Dani Attila, Danis Ádám, Fűrész Attila, Kanász-Nagy Móric, Szalay Patrícia, Telek Noémi, Törökné Varga Krisztina – gazdálkodási és menedzsment alapszak

Badacsonyi Ferenc István – vállalkozásfejlesztés mesterszak

Schin Arnold – kommunikáció- és médiatudomány alapszak

Dervaderics Grácia Zita, Tary Timótné–könyvtári szakember szakirányú továbbképzési szak

Seregély Sára, Szabó László, Szatmári Mira Emese, Szeles Henrietta, Szemennyei Edina – személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzési szak

Lovassy Lilla, Sieber Anita Luise – alkalmazott táplálkozástudományi menedzser szakirányú továbbképzési szak

Nagy Sándorné – Család- és gyermekvédelem szakos pedagógus szakirányú továbbképzési szak

Nagy Péter, Simon Péter, Turainé Simonics Cecília – erkölcstan, etika szakos pedagógus szakirányú továbbképzési szak

Udvardy Zsolt – mentálhigiéniai prevenció specialista szakirányú továbbképzési szak

Bartosné Keresztúri Krisztina – pedagógia alapszak

Fehérné Kis Gabriella Éva, Jenei Erzsébet, Jóriné Csölle Henriett – pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szak

Dr. Lechner Anna – társadalomtudományi és gazdasági szakfordító (német) szakirányú továbbképzési szak

Kenyeres Anna – társadalomtudományi és szakfordító és tolmács (angol) szakirányú továbbképzési szak

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat