Christmas Magic Week Kodolányi

2016. november. 28. KáVé
Christmas Magic Week Kodolányi

Könyvek, játékok, "turizmus-sütik" a rászorulóknak

A Kodolányi főiskolán évtizedes hagyománya van az adománygyűjtésnek, karácsony előtt minden évben megszervezik. Korábban karácsony előtt országos segélyszervezet gyűjtéséhez csatlakozott a főiskola, ám idén ez másként történt. A Christmas Magic Week Kodolányi programmal úgy szeretnének szebb karácsonyt teremteni a nehéz körülmények között élő Békés megyei gyermekeknek, hogy játékokat, mesekönyveket, társasjátékokat, édességeket gyűjtenek a főiskola budapesti, székesfehérvári és orosházi oktatási központjaiban.

A földszinti hallgatói klubba egyre csak érkeznek a kodolányisok a karácsonyi jótékonysági akció első megbeszélésére. Butor Klára, az akciót szervező tanárnő elégedett a hallgatói érdeklődéssel, s azonnal sor kerül az érdemi munkára; ki-ki felajánlhatja a segítséget, a csatlakozást.  „Először az ajándékgyűjtő dobozokat készítjük el, hogy már a pénteki országos tudományos konferencia résztvevői is elhelyezhessék a csomagjaikat. Megkeresésemre többen visszajeleztek, hogy csatlakoznak a kodolányis jótékonysági akcióhoz. A turizmus szakosok vállalják a süteménysütést, ők jelképes összegért árulják december 6-án majd a finomságokat, s az összegyűjtött pénzt szeretnék felajánlani a rászorulóknak” – mondja Butor Klára.

Az akció a november 24-ei egyeztető megbeszéléssel kezdődött el, ahol a HÖK  és a mentorcsoportok bevonásával minden részletet megbeszéltek a december 6-án történő akciózárásig. Így november 25-december 6. között Budapesten, Székesfehérváron és Orosházán is minden oktató és hallgató megtalálja azokat a karácsonyi gyűjtődobozokat, amelyekbe várják a szervezők az ajándékokat.  November 18-december 2. között pedig folyamatosan szépülnek, ünnepi díszbe öltöznek a főiskola közösségi helyiségei mindhárom oktatási központban. Bányai Péter, harmadéves andragógia szakos főszervezőtől megtudtam, hogy december 6. fontos fázisa a nagyszabású jótékonykodásnak, hiszen  egész napos programmal várják a hallgatókat. Lesz plakátkiállítás megnyitó, filmvetítés, sütivásár, majd összecsomagolják az ajándékokat.

„Orosházára  szállítjuk el az adományokat, ahol az ottani intézetünk vezetésének szervezésében ünnepélyes keretek között adják majd át azokat a rászorulóknak.” tette hozzá Bányai Péter.

Geszterédi Ágnes ugyancsak andragógus hallgató,  ő is a főszervezői csapat tagja Vincze Viktóriával együtt. Ők készítették el a díszes dobozokat, és folyamatos kapcsolatban vannak a mentorcsoportok képviselőivel. Mindketten fontosnak tartják, hogy társaik érdeklődését felkeltsék a különböző főiskolai programokkal, akciókkal. A karácsonyi ajándékgyűjtés –szerintük is – fontos eszköze lehet a közösségépítésnek, a kodolányis hagyományok elmélyítésének.

Kép és szöveg: Virágh Ildikó

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat