Budapest, Siófok, romkocsmák

Cikk dátuma 2013. augusztus. 08. | Mozaik

Gábor Diána turizmust és vendéglátást tanult a Kodolányi főiskolán, most pedig a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesületnél turisztikai referensként dolgozik. A diploma kézhezvétele után azonnal el tudott helyezkedni, sikeres a szakmájában, úgy érzi, érdemes volt tanulni. 

 

A XXXI. OTDK-n kiemelkedően szerepelt, a Turisztikai termékfejlesztés szekcióban  első helyezést ért el az "Underground vendéglátás" - Budapest új attrakciói, a romkocsmák” című dolgozatával.

Milyen indíttatásból jöttél annak idején a Kodolányi főiskolára?

Én már a szakközépiskolában turizmust és vendéglátást tanultam, nem volt kérdés, hogy ebben az irányban tanulok tovább. Felvételiztem a Kodolányi János Főiskola siófoki turizmus-vendéglátás szakára és 2008-ban megkezdődött eddigi életem legnagyobb kalandja. Egyébként életem egyik legjobb döntése volt a Kodolányi.

Nekünk volt a Kodolányi történetében az egyik legjobb államvizsga átlagunk, Turizmus Kupát nyertünk, először a házit, aztán az országost, TDK-ztunk, kiváló szakdolgozatokat írtunk, kutattunk, filmet forgattunk a suliról, a diákéletről. A Hazai Turizmus stábja már úgy járt hozzánk, mintha haza jönne. Szerettük a sulit, a tanárainkat, egymást és a legfontosabb, hogy a szakmánkat, amit emberileg-szellemileg kiváló tanároktól tanulhattuk meg. Hitelesek és emberiek voltak: ha kellett, túlóráztak miattunk, mindig elérhetőek voltak a számunkra. Igazi, életrevaló zsiványok voltunk, akikben - így utólag visszagondolva - láthatták a pluszt, amit ki is hoztak belőlünk, így lettünk ilyen eredményesek az életünk minden területén.  


A felsőoktatásban tanulók a diplomájuk mellé életre szóló élményeket is szerezhetnek a főiskolán, egyetemen. Mi az a plusz, amit kaptatok ilyen vonatkozásban
?

Szakmát bárhol lehet tanulni, ha a feltételek adottak. Hiába minden jó, ha nincs benne lélek, szokták mondani, hát a mi diákéletünkben volt. Tőlünk senki sem züllött le, nem füveztünk, nem lázadtunk a rendszer ellen, mert mi voltunk a rendszer. Programokat csináltunk, kirándultunk, például a több mint hatvanöt éves tanárunkkal szabadidőnkben bringára pattantunk és eltekertünk Balatonfüredre, sokat beszélgettünk, figyeltünk a másikra. Tudod, egyszerűen szerettük egymást. Minden volt csoporttársam sikeres az életben, a szakmájában dolgozik, és igazi kincsként gondol a főiskolai évekre.

Milyen a munkád, tervezel-e még tanulást a jövőben?

Sok sikerélményem van, szeretem a szakmám, lelkesen dolgozom Siófok turizmusáért. Elképesztő szerencsém van, hogy pályakezdőként a szakmámban, ráadásul a választott szakirányomban helyezkedhettem el, hiszen főiskolán turisztikai termékek és vállalkozásokat hallgattam. Most nagyon jól érzem magam a világban, néha azt érzem, szeretném megállítani az időt. Máskor persze gyorsítanám, mert tervben van egy mesterképzés is, jó lenne mielőbb megfejelni az alapdiplomámat egy mesterrel.

-v-

 

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat