Babakötvény a fehérvári újszülöttnek

2014. január. 03. Kitekintő
Babakötvény a fehérvári újszülöttnek

2014 első újszülöttjei Székesfehérváron, Budapesten és Siófokon

2014 első babája 0:15 órakor született a siófoki kórházban, őt egy fővárosi újszülött követte 0:16 perckor.  A Klarissza Cintia nevű kislány 2610 grammal és 49 centiméterrel természetes úton született.  A baba és édesanyja jól vannak.

Az egy perccel lemaradó Milán Dániel 2950 grammal és 53 centiméterrel természetes úton jött világra a család első gyermekeként a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban. A szülésen az édesapa is jelen volt. A kisfiú és édesanyja is jól vannak.

Székesfehérváron sokéves hagyomány, hogy az új esztendő első székesfehérvári kisbabáját és édesanyját meglátogatja a város polgármestere.  Dr. Cser-Palkovics András ma délelőtt a Szent György Kórházba látogatott, hogy ajándékot adjon át a január elsején, nem sokkal déli 12 óra előtt született Áronnak és édesanyjának.
Böjtös Áron 3.330 grammal és 52 centiméterrel, családjának első gyermekeként született, az év első székesfehérvári kisbabájaként. Édesanyja, Kuti Edina is jól van, mindketten egészségesek.
A hagyományokhoz hűen dr. Cser-Palkovics András ajándékcsomagot nyújtott át Áron édesanyjának, és közölte, hogy a város egy 200.000 forint értékű babakötvénnyel ajándékozza meg a kisgyermeket. Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta: látogatásával nemcsak az első kisbabát és családját kívánta köszönteni, hanem minden olyan gyermeket, aki az új évben születik fehérvári polgárként.
Böjtös Áronon kívül további két kisbaba született január 1-jén a fehérvári kórházban, ahol egyébként összesen 2.435 gyermek látta meg a napvilágot a 2013-as esztendőben.

 

-v-

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat