Artisjus-díjat kaptak a kodolányis zenetanárok

2018. december. 19. KáVé
Artisjus-díjat kaptak a kodolányis zenetanárok

Mits Gergely és Nagy János könnyűzenei kategóriában hazánk legjobbjai

Az Artisjus Szerzői Jogvédő Egyesület újonnan alapított díjjal ismeri el és köszöni meg a hazai zenetanárok munkáját, ami nélkül nem születhetnének és szólalhatnának meg új magyar zeneművek. Az Artisjus székházában könnyű- és komolyzenei kategóriákban osztották ki a rangos elismeréseket december 17-én. A pénzjutalommal járó szakmai elismerések odaítéléséről a jogvédő szakembereiből álló vezetőség döntött.

 

Zenetanári díjat vehetett át könnyűzene kategóriában Andrásik Remo gitáros, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára és a Music Media Magazin tulajdonosa és főszerkesztője; Bordás József dobművész, zenepedagógus, zeneszerző; Mits Gergely, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének tanszékvezetője, a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola alapítója és igazgatója; Nagy János, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének dzsessz-zongora tanára; Toldy Mária énekművész és tanár.

Komolyzenei Zenetanári díjat Darázsdi Zita énektanár-karvezető; Gulyás Csilla hárfaművész; Lukácsházi Győző, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója; Vadász Zsuzsanna zongora- és szolfézstanár, a Papp Lajos Regionális zongoraverseny egyik alapítója és Varga Károly zenetanár, zenei műsorvezető kapott.

Nagy János a következőkben foglalta össze a díjjal kapcsolatos gondolatait: "Reformátusként úgy gondolom a zene Isten ajándéka, ha pedig az, akkor az Ő dicsőségére kell vele élnünk. Igyekszem ezt a gondolatot szem előtt tartani mindig, amikor a zongorához ülök, tudásom legjavát adni, de mindig tudni azt, 'nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené'."

Mits Gergely egy hónap leforgása alatt két rangos elismerésben részesült: „ A Fejér Megyei Príma Díj után tegnap átvehettem az Artisjus Zenetanári Díjat is. Ezen a díjon az én nevem szerepel, de valójában minden kollégámnak szól, akikkel már lassan húsz éve tanítjuk a jövő zenészeit, énekeseit, zeneszerzőit és akikkel a minőségi könnyűzenéért dolgozunk. Köszönet az Artisjus Bizottságának a jelölésért. Köszönöm Székesfehérvárnak és a Kodolányi János Egyetemnek, hogy támogatják munkámat” – fejezte ki érzéseit a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének tanszékvezetője.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat