Államvizsga 2015.

Cikk dátuma 2015. június. 29. | Mozaik
Államvizsga 2015.

A tételhúzásig tart csak az izgulás

 

Olvastam valahol, hogy vannak olyan módszerek, amelyek a tanulást kellemes, örömet okozó tevékenységgé változtathatják. Úgy fest azonban, hogy minden igyekezet hiábavaló, amikor életünk nagy vizsgáira kerül sor, hiszen nemhogy örülni nem tudunk a felkészülés fázisainak, szinte belebetegszünk az izgalomba.   

 

 

Ezen a csütörtökön turizmus és gazdász szakos hallgatók államvizsgáztak a Kodolányi főiskolán. Az emeleti folyosókon, a várakozásra kijelölt tantermekben a levegőben érezni a feszültséget. Aztán ahogyan telik az idő, kijönnek az első „végzettek”, valamiféle különleges hangulatra vált a szorongás, valahogyan mindenkit megérint a diploma szele.

 

 

 

Látszik, hogy valamennyien komolyan veszik, vették a tanulást, a szakdolgozatírást. Itt, az utolsó nagy vizsgájukon általában a tételhúzásig izgulnak, de mivel alaposan felkészültek, nem érheti őket meglepetés.

 

 

Az eredményhirdetésre várókkal már lehet hosszabban is beszélgetni, szívesen gondolnak vissza az elmúlt évekre. „Kiváló tanáraim voltak, jó útravalót viszek innen”, ez az általános vélemény.

 

 

Délután két óra felé jár az idő, lassanként befejeződnek a vizsgák. Három vizsgabizottság is dolgozott ezen a napon, hetven körüli volt a vizsgázók száma. Izgalomban, örömben nem volt hiány, de nem volt tudásban sem, a kodolányisok nagy része jól teljesített most is.

 

V.I.

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat