Állami kitüntetések a Kodolányin

2023. március. 15. KáVé

Állami kitüntetést vehetett át a nemzeti ünnep alkalmából Hervainé Dr. Szabó Gyöngyvér, a Kodolányi János Egyetem nyugalmazott rektorhelyettese, rektori tanácsadója, főiskolai tanár, Hőnyiné Dr. Stephanides Éva, a Kodolányi János Egyetem nyugalmazott címzetes főigazgatója, professor emeritusa és Dr.Zugor Zsuzsanna a Szegényeket Támogató Alapítvány kuratóriuma, az Echo Innovációs Műhely elnöke, a Kodolányi János Egyetem címzetes egyetemi docense.

Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Dr. Zugor Zsuzsanna, a Szegényeket Támogató Alapítvány kuratóriuma, az Echo Innovációs Műhely elnöke, az Echo Network Zrt. gazdasági igazgatója, a Kodolányi János Egyetem címzetes egyetemi docense. Hervainé Dr. Szabó Gyöngyvér és Hőnyiné Dr.Stephanides Éva a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést vehették át.

A nem éppen tavaszias időjárás ellenére sokan részt vettek a szabadban megtartott ünnepi rendezvényeken. Orbán Viktor miniszterelnök Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülővárosában ünnepelt és mondott beszédet.

„Annak, aki nem magyar, nehéz megértenie, hogy mi százhetvenöt éve, március 15-én újra és újra elmeséljük e nap történetét. Az a menet nem a Pilvaxból vagy a Nemzeti Múzeumból indult, hanem Kiskőrösről” – mondta a miniszterelnök.  Felidézte Petőfi apjának életét, aki keményen dolgozott, és boldog gyerekkort teremtett két fiának. Petőfi Istvánról is megemlékezett a miniszterelnök, aki a szabadságharc után hadifogságba esett. A miniszterelnök Petőfi édesanyját, Hrúz Máriát is méltatta, aki szlovák asszonyként hozta világra a legnagyobb magyar költőt.

Novák Katalin köztársasági elnök a  nemzeti ünnep kapcsán úgy fogalmazott: „A történelem arra tanított meg bennünket – és nemzeti hőseink példájából is tudjuk –, hogy mi soha nem téveszthetjük szem elől a haza érdekeit”. A köztársasági elnök szerint a világot, az életet csak mi láthatjuk sajátosan magyar szemmel. „Ez a hit és meggyőződés kössön össze bennünket 2023. március 15-én is! Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza! – fogalmazott az államfő.

-v-

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat