Albániából és Bosznia-Hercegovinából először érkeztek vendéghallgatók

2017. február. 16. KáVé
Albániából és Bosznia-Hercegovinából először érkeztek vendéghallgatók

Tizenhárom ország diákjai tanulnak a KJF-en az Erasmus+ program keretében

 

Hetven vendéghallgató kezdte meg tanulmányait a Kodolányin az Erasmus+ programnak köszönhetően. Az orientációs napi tájékoztató és a kötelező adminisztráció után a fiataloknak már Budapest felfedezésére is jutott idejük.

Formális és informális kérdéseknek egyaránt helye volt az első tájékoztatón, amelyet a Nemzetközi Fejlesztési és Képzési Központ munkatársai bonyolítottak le, a mentorhallgatók közreműködésével.

Az EU és EGT országok partnerintézményeinek hallgatói mellett először érkeztek diákok az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitási Program keretén belül Albániából és Bosznia-Hercegovinából, másodjára Japánból és Ukrajnából. Emellett évek óta mexikói vendégei is vannak a főiskolának.

Horváti Éva KJF nemzetközi képzési igazgatója köszöntötte a kreditmobilitási program keretében érkező fiatalokat, akik elmondásuk szerint jól érzik magukat a magyar fővárosban. Többségük már felfedezte a város legfontosabb pontjait, de természetesen erre a félév folyamán számtalan lehetőségük lesz; erasmusos társaikkal és a mentorhallgatókkal közös programokon mélyíthetik majd kapcsolataikat és ismereteiket.

Nem titkolt cél, hogy az új intézményi kapcsolatok megalapozását követően ezen egyetemeket, főiskolákat is állandó partnerei között üdvözölhesse a főiskola, hogy a Kodolányis hallgatók és oktatók lehetőségei is bővüljenek a jövőben.

 

Kép és szöveg: Csík Réka

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat