A "sportcsillag" bronzérmet szerzett

Cikk dátuma 2014. augusztus. 28. | Mozaik
A "sportcsillag" bronzérmet szerzett

Zsófi sikere a kanadai para-aquatlon-világbajnokságon

Lengyel Zsófia, a  KJF harmadéves, nappali tagozatos kommunikáció-média szakos hallgatója bronz éremmel zárt szerdán Edmontonban a para-aquatlon-világbajnokságon. A 750 méter úszásból és 5 kilométer futásból álló versenyen a triatlonversenyző guide-jával, Orbán Annával szerezte meg az előkelő helyezést a látássérültek mezőnyében. 

Zsófi egyébként nem csak kiváló sportoló, hanem a tanulás terén is jól teljesít, így a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjával végezheti tanulmányait. Az alábbiakban blogjából idézek néhány gondolatot:

„…én is szeretnék az "egészségesekkel" közel egyenlő életmódot élni, világot látni, és akár a nektek átlagos, egyszerű mindennapi dolgokat átélni, csinálni, kipróbálni, de ebben megakadályoz egy betegség, egy szembetegség, a neve: retinitis pigmentosa.

Mindent megteszek azért, hogy ne gyűrjön le a betegségem. Nap mint nap felkelek, és nem adom fel! Van erre egy szlogenem is, BIZONYÍTOK - KÜZDÖK - ELÉREK!
Még nem tudom mi is a "küldetésem" a Földön, és hogy miért pont én kaptam ezt a betegséget, de próbálok minél pozitívabban együtt élni vele. Amit mindenek felett szeretnék elérni, hogy fogyatékossággal élő társaimnak tudjak segíteni, hogy itt Magyarországon könnyebben tudjanak élni. Amellett, hogy így élek, ilyen érdekes látással, sportolok; atlétizáltam és úsztam versenyszerűen nyolc évig, jelenleg pedig a paratriatlon csodálatos világában úszok, biciklizek és futok. Álmaim között van, hogy kijutok a 2016-os riói paralimpiára. Nehezebben, mint az egészséges tinédzserek, de én is bulizok, nagyon szeretek táncolni és énekelni is. Szeretem az extrém sportokat, új dolgokat kipróbálni, sok minden érdekel. Egy szóval élek, élek ugyanolyan életet, mint ti, csak más szemmel. De szeretnék meggyógyulni, ez a legfontosabb, hogy tényleg teljes életet tudjak élni. Ezért kérem, hogy aki a világon bárhol, bármilyen megoldást tud, hall, ismer, keressen meg, segítsen meggyógyulnom.”

 -v-

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat