A levelezősöknek ezen a hétvégén, a nappalisoknak hétfőn kezdődik a tanév

2023. szeptember. 06. KáVé
A levelezősöknek ezen a hétvégén, a nappalisoknak hétfőn kezdődik a tanév

A Kodolányi János Egyetemen háromezer hallgatóval kezdődik az új tanév, köztük több mint ezer gólya is kezd az őszi szemeszter különböző képzésein.  A nappali tagozatos hallgatóknak szeptember 11-én, hétfőn reggel kezdődik a 2023/24-es tanév, a levelezősöknek pedig már ezen a hétvégén lesznek óráik.

Dr. Kovács László oktatási rektorhelyettes az egyetemi lapnak elmondta, az új tanév egyik újdonsága lesz, hogy - alkalmazkodva a hallgatói igényekhez - a levelező tagozatosok  online oktatás keretében tanulhatnak.

„A hallgatók számára az online óratartás nem jelent különösebb kihívást, a Moodle keretrendszerben eddig is kaptak online feladatokat. Egyébként a legtöbb hallgatónak van is tapasztalata ezen a téren. A levelező tagozatos hallgatók órái egyébként péntek-szombaton vannak, hogy munka mellett is tudjanak tanulni. Azzal, hogy nem kell utazgatniuk, egyszerűbbé válik számukra az egyetemi tanulmányok időszaka”. Hozzátette: az is fontos, hogy módot adjon az egyetem az oktatókkal való személyes találkozásra is a szemeszter során.

Dr. Kovács László azt is elmondta, hogy a tulajdonosváltással nem változott a képzési helyek száma. Székesfehérvár prioritása nagyobb lett, ugyanakkor a budapesti campus továbbra is fontos szerepet tölt be. Orosházán is folytatódik a képzés, és a jövőben további feladatokat is kap a békési helyszín.

Köztudott, hogy a Kodolányi János Egyetem kiemelt hangsúlyt helyez a gyakorlati képzésre is, és ehhez igyekeznek igazítani az infrastrukturális feltételeket. Például jól felszerelt rádió- és televízió stúdiókban gyakorolhatnak a kommunikáció szakosok. A gyakorlati képzés színvonalát emelik a különböző szakterületekhez tartozó vállalati partnerek, amelyek közül Dr. Kovács László a NEXON Kft-t, Magyarország piacvezető bér- és humánügyviteli szoftverfejlesztőjét, illetve szolgáltatóját emelte ki. Az egyetem internetes hírportálja – a Kodolányisok Világa - pedig bármely szakon tanuló hallgató számára lehetőséget nyújt abban, hogy jól sikerült cikkei, írásai megjelenhessenek.

A rektorhelyettes fontosnak tartja Erasmus program lehetőségét is. Kiemelte, ennek keretében többszáz kodolányis tanult eddig is külföldi partnerintézményekben, és ez továbbra is csábító lehetőségként jelenik meg a hallgatók életében.

V.I.

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat