A holnap kerülete

2016. január. 28. Kitekintő
A holnap kerülete

Újabb magasrangú elismerést kapott a 13. kerület, ezúttal a "Holnap Városáért 2015" díjat vehette át az önkormányzat nevében Holopné Schramek Kornélia alpolgármester  január 21-én. Az elismerést a City Hungary program adományozta, és a helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Az eseményt dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, az ország korábbi nemzeti erőforrás minisztere nyitotta meg.

A 2010-ben alapított City Hungary program, a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson, amelyek már eredményt hoztak a magasabb életminőség eléréséért. A program része a 2013-ban alapított Holnap városáért Díj.

A program szerint a helyi kezdeményezések összessége pozitívan hozzájárulhat a szegénység, az egyenlőtlenség, az élelmezésbiztonság, az egészségügy, a fenntartható fogyasztás és termelés, a növekedés, a foglalkoztatás, az infrastruktúra, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás, az éghajlatváltozás, továbbá a nemek közötti egyenlőséghez. Ezt segítik a békés és befogadó társadalmak, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés és az elszámoltatható intézmények.

Az alapgondolat szerint a fenntartható fejlődés emberléptékűvé válik a magyar városokban, településeken is: a helyi emberek érdekében történik a magasabb életminőség elérése. Egyben ösztönözi őket, hogy tudatosuljon: megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek.

/Forrás:www.budapest13.hu/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat