A Docler Holdingnál szeretne dolgozni a háromszakos kodolányis

Cikk dátuma 2021. január. 11. | Mozaik
A Docler Holdingnál szeretne dolgozni a háromszakos kodolányis

Szábár Andrea – kommunikáció- és médiatudomány szak, III. évfolyam


„.. nem választom külön a hobbit és a tanulást…ez egy életérzés”

 

Van egy fiatal srác, aki úgy döntött, hogy három szakot vesz fel és csinál párhuzamosan a Kodolányi János Egyetemen.  Régóta figyelem a fejlődését, hiszen az élet úgy hozta, hogy évfolyamtársak vagyunk a kommunikáció- és médiatudomány szakon. Mi a motivációja, ultrastréber, vagy ő lesz az ifjú „Leonardó”? Ezekről a kérdésekről beszélgettem   Hosseini Seyed Dáviddal.


Minden bizonnyal te vagy az egyetlen, aki három szakon tanulsz egyszerre az egyetemen.  Melyikeket és milyen formában?

Nappalin az emberi erőforrás, levelezőn a kommunikáció- és médiatudomány, valamint távoktatásban a szociális munka szakot. Ez így igen soknak hangzik, de az eltérő munkaformák miatt valójában korántsem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik, és óra ütközésem is eddig csak egyszer-kétszer volt.

Mégis, mi visz rá egy fiatal srácot, hogy ennyire lefoglalja magát, szabadidőd talán nem is marad.

Jelenleg huszonhárom éves vagyok négy évvel ezelőtt kerültem be az IBS nemzetközi tanulmányok szakra. Hetente összesen három napon volt órám, és az órákon is teljesen azt éreztem, hogy ez bizony nagyon kevés. Egy év után nem bírtam tovább a semmittevést és otthagytam az intézményt, és beiratkoztam a Kodolányira. Átvettek kommunikáció szakra, én pedig a „két diplomát egy áráért” programot kihasználva pótfelvételi keretében jelentkeztem emberi erőforrás szakra is. Az első naptól kezdve, ahányszor csak beléptem a Kodolányi kapuján hihetetlen boldogságot és energiát éreztem, így úgy gondoltam minden akadály nélkül feltudnék venni még egy szakot. Mindig is érdekelt a társadalom és annak problémái, így a szociális munka szak mellett döntöttem. Életem egyik legjobb döntése volt, nagyon fontos dolgokat tanultam eddig hihetetlenül kedves és professzionális oktatókat ismerhettem meg, akik őszinte érdeklődést mutatnak tudományterületük iránt, és irántunk is. Ez természetesen a többi szakra is vonatkozik.

Mi volt eddig a legnagyobb kihívás, siker az egyetemi életedben?

Az eddigi legnagyobb kihívásom a TDK. Második félévben jelentkeztem egy európai uniós pályázatra, amely végül sikertelenül zárult, de lett egy több mint húsz oldalas anyagom, így úgy döntöttem ezt nem hagyom kárba veszni, és oktatóim tanácsára átdolgoztam, és előadtam a házi konferencián. Sikeresen továbbjutottam. Ha minden jól halad áprilisban már az OTDK-n védhetem meg dolgozatomat, amelynek témája az Európai Unióba történő migráció.

Aki ennyi szakra jár, annak jut ideje hobbira, magánéletre?

A pandémia előtt az egyetemen ötből hat napot tartózkodtam, mivel szombaton is bent voltam, a levelező szak miatt, vagy itthonról voltam jelen a távoktatás miatt. Emellett is jutott idő a magánéletre. A pandémiás helyzet óta ez annyiban változott, hogy most hat napot vagyok a skype-on. A vizsgaidőszak első felében igyekeztem letenni a vizsgáimat,  így a vizsgák után rengeteg olyan dologra jut időm, amire eddig nem volt. El tudok olvasni rengeteg olyan könyvet, amire eddig nem volt idő, meg tudok itthon nézni sok olyan filmet, amit már régóta akartam.

Imádok tanulni, folyamatosan vágyom a tudásra, és nagyon élvezem ezt a nagy pörgést, így én nem is nagyon választom külön a hobbit, magánéletet és a tanulást. Ez egy életérzés.

Tervezel-e még másik szakot felvenni, vagy továbbtanulni?

Hamarosan végzek a kommunikáció szakomon.  Az alapképzések után, mindenképpen szeretnék egy mesterképzést is, természetesen azt is egyetemünkön. Terveim között van még a TDK munkám tovább fejlesztése doktori munkává. Szeretném, ha az emberi erőforrások képzésemmel kapcsolatosan találjak egy nagyon jó gyakorlati helyet, ahol akár a későbbiekben is, hosszú távra elhelyezkedhetek.

Mi a legnagyobb és legvadabb álmod?

Nagy álmom, hogy egyetemünk új tulajdonosánál, a Docler Holdingnál helyezkedhessek el HR területen.

Legvadabb álmom pedig az, hogy olyan maradandót és pozitívat alkothassak, amely gyökereiben képes megváltoztatni a mai világunkat, és jobb irányba terelheti az emberiséget.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat