A civil szféráról is tanulnak a kodolányisok

2023. március. 12. KáVé
A civil szféráról is tanulnak a kodolányisok

Új, szabadon választható kurzust indít március végétől a Kodolányi János Egyetem. „A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon. Miért érdemes fiatalon is civil közösségekben tevékenykedni?” című képzésre bárki jelentkezhet a 2022/2023-as tanév tavaszi félévében. A részletekről Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Dr. Szabó Péter, a KJE rektora, Dr. Kovács László oktatási rektorhelyettes és Dr. Zugor Zsuzsanna pénzügyi-számviteli igazgatóhelyettes egyeztetett Székesfehérváron.

A kurzus fő célja, hogy alaposabban megismerjék a hallgatók a civil szférát, adott esetben kedvet kapjanak arra, hogy ők maguk is valamilyen társadalmi hasznot nyújtó szervezetet alapítsanak vagy csatlakozzanak ilyenhez, továbbá munkát vállaljanak egyesületekben, alapítványokban.

„Nagyon izgalmas a program, remélem, hogy ennek hatására a szemináriumban résztvevő diákok egy kicsit fellendítik a Kodolányi nappali tagozatos hallgatóinak társadalmi aktivitását. Felsőoktatás-pedagógiai modellünk fontos része a társadalmi felelősségvállalás, amelyben egy értelmiséginek tudatos szerepe kell, hogy legyen. Emiatt számos pozitív elemét látom ennek a programnak és örülök, hogy csatlakozhattunk” – mondta el Dr. Szabó Péter rektor.

A kurzust két évvel ezelőtt indította el a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért felelős Helyettes Államtitkársága a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. Azóta további két felsőoktatási intézményben érhető el a program: a Miskolci Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, amihez idén tavasszal a Kodolányi János Egyetem is csatlakozik.

A bemutatkozó előadásra a tematikus hét keretében kerül sor március végén, Székesfehérváron. Az órákat webinárium formában is közvetítik, így online is figyelemmel kísérhetik a jelentkezők Orosházáról, és egy együttműködési program keretében bekapcsolódhatnak a Dunaújvárosi Egyetem és a Pannon Egyetem hallgatói is.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat