25 éves a Táncol"KODO"

2019. május. 20. KáVé
25 éves a Táncol"KODO"

Polgármesteri elismerő emlékérem Hahn-Kakas Istvánnak

Megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából jubileumi gálaműsort adott a Táncol”KODO” a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A telt házas előadáson színpadra léptek jelenlegi és egykori táncosok, valamint az Ikarus táncegyüttes senior csoportja a Galiba és a Tilinkó zenekar kísértében.

A Tilinkó és a Galiba zenekar felváltva húzta a talpalávalót a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban, ahol telt ház előtt lépett színpadra a Táncol”KODO” szombat este.

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő táncegyüttes jelenlegi és egykori tagjai közel kétórás műsorukban Rábaköztől indulva a felcsíki székelyekig „barangolták be” az országot táncaikkal a jubileumi gálán.

„Székesfehérvár büszke lehet pezsgő kulturális életére” - kezdte köszöntőjét a város polgármestere. 

Dr. Cser-Palkovics András a város kulturális életéről szólva kiemelte, hogy az itt működő sokszínű műhelyekben mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. A tánc, kiemelten a néptánc szép hagyományokkal rendelkezik, és ez az ünnepi műsor jól mutatja, hogy nemcsak múltja, de jelene, és látva a legfiatalabb fellépőket, jövője is van. „Ahhoz, hogy egy művészeti műhely éljen, működjön, nélkülözhetetlen az intézmények támogatása, és azon személyek munkája, akik szívvel-lélekkel teszik a dolgukat.”

Munkája elismeréseként dr. Cser-Palkovics András  Polgármesteri Elismerő Emlékérmet nyújtott át Hahn-Kakas Istvánnak, a fehérvári táncművészet jeles alakjának, a tánccsoport művészeti vezetőjének.

A megjelenteket köszöntötte Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora, aki rektori dicsérő oklevelet adott át Ritter Andreának, Tombor Beának és Hahn-Kakas Istvánnak az elmúlt huszonöt évben végzett művészeti munkájuk elismeréseként. Mits Péter, a Kodolányi János Egyetem adjunktusa felidézte a néptánccsoport indulását. Mint elmondta, lelkes főiskolásokkal 1993-ban alakult meg a csoport a nem sokkal előbb létrehozott felsőoktatási intézményben. Az itthoni fellépések mellett az elmúlt huszonöt év során a tánccsoport járt már többek között Finnországban, Németországban, Ausztriában, Olaszországban és Ukrajnában is.

A szombat esti jubileumi gálaműsoron felváltva léptek színpadra a régi és a mostani táncosok, valamint az Ikarus Senior tánccsoport. A közönség nagy tapssal jutalmazta a negyedszázados fennállását ünneplő Táncol”KODO”-t.

 

/Forrás:szekesfehervar.hu; szöveg:Csordás Csilla, fotó:Simon Erika/

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat