123. Atlétikai Országos Bajnokság Fehérváron

2018. június. 25. Kitekintő
123. Atlétikai Országos Bajnokság Fehérváron

Három aranyat és öt ezüstérmet szereztek az ARAK atlétái az országos bajnokságon

Véget ért a 123. Atlétikai Országos Bajnokság, amelyet a Bregyó-közi sportcentrumban rendeztek. Az ARAK ismét kiváló rendezőnek bizonyult, ráadásul versenyzői is remekeltek hazai pályán.

Az országos bajnokság első napján megvédte bajnoki címét Szabó Dániel. Az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) sprintere 100 méteres síkfutásban szerezte a fehérvári klub első aranyérmét, pedig, mint azt elmondta, nem volt tökéletes a futása. Vele ellentétben a felnőttek között még nem számít rutinosnak Takács Boglárka, de hogy szép eredményekre hivatott a későbbiekben, azt első felnőtt érmével bizonyította, szintén 100 méteren. Az ARAK női 4x100 méteres váltója Takács Boglárka, Mátó Sára, Zsiga Mónika, Endrész Klaudia összeállításban második lett, vagyis a székesfehérváriak tekintetében remekül indult a magyar bajnokság pénteken.

Szombaton női rúdugrásban született meg az Alba Regia Atlétikai Klub újabb aranyérme. Siskó Zsófia is címvédőként versenyzett, és 4.10 méteres ugrással győzött. Erre a napra is jutott fehérvári ezüst, a kalapácsvető Pásztor Bencének köszönhetően. Szintén szombaton láthatta a Bregyó-közi atlétikai centrum közönsége a magyar atlétika jelenlegi két legnagyobb sztárját. Baji Balázs a 110 méteres gátfutásban, Márton Anita súlylökésben a világ legjobbjai közé tartozik, természetesen a bajnokságot is magabiztosan nyerték. Mindketten az Európa-bajnokságra készülnek, ahogy a mezőny több válogatott tagja is, hiszen nemcsak a felnőttekre, a fiatalokra is világversenyek várnak.

Az országos bajnokság utolsó napján, vasárnap Mátó Sára 400 méteres gátfutásban nagy fölénnyel nyert, második helyen pedig az ismét fehérvári színekben versenyző Zsiga Mónika végzett. A kettős ARAK-siker után a két futónő a bajnokság záró számában, a 4x400 méteres váltóban is tagja volt a fehérvári csapatnak, Punk Adrienn és Darabos Aliz társaságában szerezték meg az ötödik hazai ezüstérmet. Összességében tehát három arany és öt ezüst lett a rendezőként is kiváló munkát végző ARAK Utánpótlás Akadémia éremtermése az országos bajnokságon.

A legjobb magyar atléták seregszemléje után egy héttel következik a nemzetközi szinten kiemelkedő színvonalúnak számító Gyulai István Memorial­­− Atlétikai Magyar Nagydíj 2018, amelyet június 30-án a HOPP Parádé vezet fel. A Hotel Magyar Király előtti téren rendezik a női rúdugróversenyt, utána pedig július 1-jén és 2-án az emlékversenyt, ismét világsztárok részvételével, a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban.

 /Forrás: ÖKK, fotó: Molnár Artúr, szöveg: Somos Zoltán/

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat