"Sportcsillagot" kapott két kodolányis

Cikk dátuma 2014. április. 30. | Mozaik

Újra a legjobbaké a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíja

Lengyel Zsófia, a  KJF másodéves, nappali tagozatos kommunikáció-média szakos hallgatója  és Csabai Dóra, kodolányis válogatott vizilabdázó megkapták a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját az emberi erőforrások miniszterétől, Balog Zoltántól. Ezúttal tizennyolc sportág százhúsz kiváló sportolója– köztük tíz olimpiai és paralimpiai érmes, ebből négy olimpiai és egy  paralimpiai bajnok, valamint számos világbajnok – részesült  az elismerésben. A díjazottak között olimpiai és világbajnokok, olimpikonok vannak.

Immár második alkalommal vehetnek részt hazánk tehetséges sportolói a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíja programban. Az ösztöndíjak odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere döntött.

Magyarország sportnagyhatalom, s ezt a pozíciót a kormány hosszú távon fenn kívánja tartani. Ezért különösen fontos, hogy a tehetséges magyar sportolók itthon, a hazai felsőoktatási intézményekben folytassák tanulmányaikat. E célkitűzés érdekében a 2013-2014-es tanév megkezdésétől a legtehetségesebb sportolók felsőfokú tanulmányait nemzeti sportösztöndíj rendszer bevezetésével segíti kormány.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj célja a magyar felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szereznek. Az újfajta hallgatói támogatás elnyerésének ezúttal is az volt a feltétele, hogy a pályázó 35 éves kor alatti, nemzeti válogatott kerettagsággal rendelkezzen.

 

/Forrás:www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat