Educatio kiállítás után nyílt nap

2022. január. 17. KáVé
 Educatio kiállítás után nyílt nap

Tizenkét alapszak, három mesterszak és három felsőoktatási szakképzés 

Meglehetősen nagy volt az érdeklődés az idei EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás iránt az elmúlt hét második felében. Nem volt izgalomra oka azoknak a fiataloknak sem, akik a koronavírus járvány miatt latolgatták az idei felsőoktatási kiállításon való részvételt, hiszen csak érvényes védettségi igazolvány, vagy a védettséget igazoló EESZT applikáció felmutatásával léphettek be a látogatók a Hungexpo területére, és kötelező volt a maszk használata is. Több mint 44 ezer látogató és 108 kiállító vett részt a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon - ismertette Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke ma az M1 csatornán. A Kodolányi János Egyetem standjánál magam is megtapasztalhattam, hogy az érettségi előtt álló diákok alaposan körüljárják a továbbtanulási lehetőségeket, és mindent tudni szeretnének a választott egyetemről.

 

A Kodolányin tizenkét alapszak, három mesterszak és három felsőoktatási szakképzés közül választhatnak a felvételizők, de természetesen számos szakirányú továbbképzés, különböző felnőttképzések és nyelvtanfolyamok is várják a jelentkezőket. A szépen berendezett standnál folyamatosan megállnak a fiatalok, vannak, akik társaikkal, barátaikkal érkeztek, de szép számmal akadnak olyanok is, akik a szüleikkel látogattak ki az Educatio-ra. Akik megállnak, kérdésekkel bombázzák a kodolányisokat, és a pulton belül a hallgatók, oktatók egyetlen kérdést nem hagynak válasz nélkül. Érdekes egyébként, hogy az egyetemre igyekvő középiskolások az egyetemi életre, a közösségre és az oktatókra kíváncsiak leginkább, és az ilyen irányú kérdéseiket a stand diákjainak teszik fel. Időnként hosszasan elbeszélgetnek az egyetemi tanórák, vizsgák szigoráról, a gyakorlati lehetőségekről, a egyetem falain belüli légkörről. A marketing csoport – jelesül Kámán Ildikó és Bolfert Richárd – kiváló érzékkel választotta ki az felsőoktatási szakkiállítás hallgatói gárdáját; a lelkes, felkészült és a KJE-et szerető egyetemisták hitelesen ajánlják szakjukat, intézményüket a leendő kodolányisoknak. Vannak olyan hallgatók, akik a rendezvény mindhárom napjára vállaltak feladatot, és vannak, akik egy vagy két napon keresztül vesznek részt a munkában. Csütörtökön Lázár Luca, Kovács Botond és Rába Marcell munkáját figyelhettem, öröm volt velük lenni a kommunikáció- és médiatudomány szak képviseletében. A turizmus szak képviseletében ezen a délutánon Dr. Kátay Ákos tanszékvezető helyettessel találkoztam, aki sokaknak elmondta: egyik fő erénye a kodolányis képzésnek, hogy kiterjedt szakmai bázissal rendelkeznek, így a hallgatók válogathatnak a turisztikai gyakorlati helyek között. Akik 2021 februárjában keresztféléves képzésben kezdték meg tanulmányaikat, már nyolc féléves rendszerben tanulnak, és a két utolsó szemesztert a gyakorlati helyen tölthetik, ahol nagy eséllyel majd pályakezdők is lehetnek. Dr. Rikk János az üzemmérnök-informatikus szakra igyekvőket tájékoztatja, amikor pedig van néhány perce, nekem mondja el, hogy nem volt egyszerű beszállni két éve a már évtizedekkel ezelőtt kialakult hazai képzési körbe. Ugyanakkor a valós projekteken alapuló gyakorlati képzés sokak számára vonzó, hiszen piacképesebb diplomával vágnak majd neki a pályakezdés éveinek a friss diplomások.

Természetesen minden szak képviseltette magát oktatói-hallgatói szinten a 22.  EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, így minden középiskolás megkaphatta a számára megfelelő tájékoztatást a Kodolányi János Egyetem képzési palettáját illetően. A kodolányisok felhívták valamennyi érdeklődő figyelmét arra is, hogy január 21-én, pénteken 10:00 órától jelenléti nyílt nap lesz Budapesten, Székesfehérváron és Orosházán. Másnap, január 22-én, szobaton 9:00 órától online nyílt napot tart az egyetem, ahol a munka mellett tanulni vágyók kérdéseit válaszolják majd meg az oktatók.

A felvételizni szándékozók egyébként az alábbi címen is kaphatnak felvilágosítást: https://www.kodolanyi.hu/felveteli/

 

-virágh-

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat