A „kommszak” is népszerű

Cikk dátuma 2013. július. 12. | Mozaik

Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója a kilencvenes évek legvégén iratkozott be a Kodolányi János Főiskola kommunikáció szakára, egyetemi végzettséggel. Akkoriban még egy multinacionális cégnél dolgozott kommunikációs igazgatóként. A Sikeres kodolányisok című interjúsorozat első kötetében találjuk a motivációt.

 Hagymásy András ügyvezető igazgató

 

- Igyekeztem komolyan venni, ami nem volt könnyű, mert én ennek a két évnek a jelentős részében már Pesten dolgoztam. Szerencsére volt már egy öt éves egyetemi rutinom, ami nagyon sokat segített. Nem voltam eminens diák a főiskolán, de úgy érzem, hogy azért megálltam a helyemet. Egyébként a közgazdaságtudományi egyetemen a marketing szakirányon belül sajtókapcsolatokra specializálódtam. Az utolsó egy-másfél év ennek a jegyében telt, úgy éreztem, hogy ez az a szakterület, amivel foglalkozni szeretnék. Van egy kis családi indíttatása is a dolognak, bár egészen más oldalról, mert szüleim mindketten logopédusok. Ők a kommunikációnak a határvidékén, de mégis csak ebben a nagy birodalomban tevékenykednek.

 

A Kodolányi főiskolán másoddiplomás képzés indult abban a tanévben, s én beiratkoztam. Abban a négy szemeszterben az újságírás alapjait sajátítottuk el, és egy csomó olyan háttérkészség tantárgyat tanultunk, ami az életben attól függetlenül is szükséges, hogy az emberből lesz-e valaha újságíró vagy nem. Mint például a helyesírás tudománya, amit Hőnyi Ede tanár úr vert a fejünkbe, de említhetném Benczédy József retorika óráit is. Ezek olyan megismételhetetlen élmények az életemben, amiért akkor is érdemes lett volna beiratkozni, ha később soha életemben tollat se veszek a kezembe, vagy mikrofon elé se kerülök. Nekem ez inkább kiegészítő tanulmány volt, de sok mindent tudok belőle használni annak ellenére, hogy nem újságíróként keresem a kenyeremet, hanem egy multinacionális céget képviselek pont a sajtóval szemben. Bár leginkább úgy gondolom, hogy egy pályán játszunk, hiszen nekünk hírünk van, amit el akarunk mondani, a kollégáknak pedig abból van cikkük, ha nekünk van mondanivalónk. Egymásra vagyunk utalva. Nem könnyű szakmák ezek, de úgy gondolom, hogy mindkét térfél érdekes

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat