Társadalmi Innovációs Kutató Intézet

Küldetése:

A térség innováció központú átalakítása az ún. szociotecnhikai rezsim átalakításával. A transzformatív társadalmi innováció helyi stratégiai menedzsmentet igényel a technológiai, tudományos, politikai, szociokulturális fogyasztói és piac központú rezsimek átalakításával. Az intézményi struktúrák megváltozása formális és informális). A szereplők és hálózatok szervezeti tőkéjének alternatív, jobb társadalmi és környezeti, gazdasági jellemzőkké formálásában való közreműködés. A technológiai újítások, infrastruktúrák fejlesztése és elterjesztése.

Feladata:

A felsőoktatási tudás, képességek és hálózatépítési kompetencia bevitele a helyi folyamatokba: a felsőoktatás szerepe a helyi fejlesztés szereplői közötti elfogadtatása (voicing), a helyi fejlesztés és víziók elvárások formálása. Felsőoktatás központú társadalmi hálózatok építése. Megfelelő tanulási folyamat kialakítása, a helyi tanulási folyamat átfogó tanulsággá és aggregációs tevékenységgé fejlesztése (standardizáció, modellfejlesztés, jó gyakorlatok stb.), a tudás cirkulációja konferenciák workshopok, helyi lapok, hírlevelek révén.

Célkitűzése:

Olyan Nyitott Laboratóriumi modell kialakítása, amely képes többféle hálózat fejlesztésére. A modell kidolgozásával az. ún. OpenLab programja formalizálása a hálózati működés rendszereinek, csoportjainak kialakítása és fejlesztése, különös tekintettel a kiválóság és minőség központú gondolkodásokra és szolgáltatásokra. Dzsentrifikáció új együttműködések fejlesztésével: Békésből származó, másutt élő tudósok meghívása az egészség és szociális témákban. Békési egyetemi hallgatók projekt és tudományos konferenciája. Pénzügyi akadémia szociális és egészségügyi dolgozóknak. Határ menti egyetemi kapcsolatok fejlesztése az egészség, a szociális terület és az alkalmazott informatika témákban - műhelykonferencia formájában. Békési fiatalok kreatív napok: fotó kiállítás, szépírói est.


Frissítve: 2020. 03. 26. 10:36

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 10. 04. 14:41
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv