Funkcionális Élelmiszer és Egészségfejlesztő Kutató Intézet

Küldetése:

Az intézet feladata a KJE intelligens regionális szakosodási lehetőségeinek fejlesztése Békés megyében, kapcsolódva a régió agrársajátosságaihoz (gabonafélék, gyógynövény, gyümölcs, zöldségtermesztés, állattenyésztés és feldolgozás) a táplálkozás és egészségfejlesztés kutatásával olyan új bioaktív és funkcionális élelmiszer termékek kialakítása, amely az életút egésze alatt javítja a táplálkozást és egészséget. A humán táplálkozás fejlesztése alap, alkalmazott és klinikai élelmiszer és annak elemeinek kutatása révén, hogy annak egészségfejlesztő hatása legyen.

Feladata:

Innovációs operatív csoportok létrehozása: új, a növény- és gyümölcs-, gyógynövénytermesztéshez kapcsolódó funkcionális élelmiszerek és kozmetikumok fejlesztése új kutatólaborok létrehozásával, célzott kutatási egységek hálózati fejlesztésével, a témakör kutatói hálózata kialakításával. Egészséges és helyi élelmiszerek: K+F+I az élelmiszerláncban, helyi márkafejlesztés Calendula Terv, külpiacra kerülés marketingje, egészséges étrendet elősegítő élelmiszerek, funkcionális élelmiszerek, tájjellegű ökológiai termékfejlesztés, helyi élelmiszeripar fejlesztése, Dél-Békés lokális élelmiszerrendszer programfejlesztés. A KJE FÉEI feladata az EVÉSZ klaszter stratégiai programfejlesztése, a kapcsolódó programok és projektek kialakítása, az EVÉSZ klaszter szervezetfejlesztési irányainak kimunkálása. Nemzetközi Élelmiszerkereskedelem kutatása – Budapest (FOSHU, FUFOSE, WHO), a témakör kutatása, a témakör képzési szükségletei alapján képzési programfejlesztés.

Célkitűzése:


Frissítve: 2019. 07. 24. 22:44

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 10. 03. 13:19
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv