KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Alkalmazott Informatikai Kutató Intézet

Küldetése:

A KJE AIKI küldetése, hogy Orosháza térségében segítse az információs társadalom és a digitális gazdaság fejlesztését. Fontos, hogy a KJE alkalmazott informatikai kutatásainak kiindulópontja mindig azt alkalmazás területe (hatás, cél, használhatóság) és nem önmagában maga az informatikai fejlesztés.

Feladata:

Kodolányi János Egyetem gazdaságtudományi, társadalomtudományi, bölcsészettudományi, művészettudományi és pedagógiai jellegű tudományos tevékenységéhez kapcsolódva infokommunikációs eszközök, valamint azok hatásainak, jövőbeli lehetőségeinek kutatása, valamint az innováció. További feladata az egyetem szakjaihoz kapcsolódó alkalmazott üzleti kutatások fejlesztése.

Célkitűzése:

az üzleti élet szereplőinek és az oktatási, kutatási lehetőségeknek a feltárásával erősítse az alkalmazott informatikai kapacitást. A kutatótanszék fel kívánja tárni a már széles körben használt infokommunikációs eszközök hatását a fenti területeken, illetve javaslatokat, fejlesztéseket is ki kíván dolgozni számukra. Ugyanakkor a kutatótanszék célja, hogy az informatikai fejlesztők számára releváns, felhasználható eredményeket fogalmazzon meg. Kutatási irányok: Informatika az üzleti modellezésben (gazdaságtudományok), jólléti mérések a Big Data felhasználásával (társadalomtudományok), mesterséges intelligencia és fordítástudomány (bölcsészettudomány), szoftverek a zenében (művészettudomány). Gamifikáció (pedagógia).


Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán u. 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
felveteli@kodolanyi.hu
+36 22 543 324
+36 80 203 769
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv
Főtámogatónk: