Kodolányi János Egyetem Könyvtár - Gyűjteményeink

Gyűjteményeink

Kölcsönözhető gyűjteményeink:


• Európai Unió szakrészleg különgyűjtemény

Könyvtárunkban az Európai Unióval foglalkozó könyveknek külön 1200 db dokumentumból álló szakrészleget alakítottunk ki, Az itt található könyvek a katalógusunkban is kaptak egy külön "Gyűjtemény" megjelölést EU-szakrészleg néven, melyre az online katalógusunkban szűkíteni tudjuk keresésünket.

 

• Ír különgyűjtemény

A gyűjtemény egy részét 2009-ben az Ír Barátok Közössége Egyesület ajándékozta a főiskolának. További dokumentumokat kaptunk 2012-ben Írország Nagykövetségétől. Így a gyűjtemény összesen 186 dokumentumból áll, mely Írországgal kapcsolatos szép- és szakirodalmi műveket foglal magába.

 

• RusszkiJ Mir különgyűjtemény

421 dokumentumból áll. Szép- és szakirodalmi dokumentumokat, nyelvkönyveket egyaránt tartalmaz magyar és orosz nyelven.Helyben használható gyűjteményeink:

 

• Kodolányi gyűjtemény

A Kodolányi János Egyetem Könyvtár és Információs Központja 2008-ban megvásárolta a Kodolányi család könyvgyűjteményét, amely kb.4000 magyar és idegen nyelvű kötetből és több száz különlenyomatból áll, s amelyből 2745 darab (1993 magyar és 752 idegen nyelvű) dokumentum visszakereshető internetes katalógusunkban (aromo.kodolanyi.hu). A gyűjtemény a néprajz, folklór, mesék, néphit, népdalok, népballadák, históriák, népművészet, építészet, kerámia művészet, hímzés, nyelvtudomány, földrajztudomány, expedíciók, útleírások, történettudomány témaköröket öleli föl magyar, angol, német, orosz és finn nyelven.

 

TaJVan különgyűjtemény

200 dokumentumból álló, kínai nyelvű, részben feldolgozott gyűjtemény.

Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvári Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Orosházi Oktatási Központ Könyvtára


  •      H-5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
  • Tel: + 36 30 211 5885