Aktuális - Könyvajánló - KJE Könyvtár

Könyvajánló

2020. 10. 15.


KÖNYVAJÁNLÓ - OKTÓBER

TÖRTÉNETTUDOMÁNY - MŰVÉSZET - PEDAGÓGIA

Köszöntő kötet Szabó Péter a Kodolányi János Egyetem rektora tiszteletére a hatvanadik születésnapja alkalmából

 

 

SZABÓ PÉTER (1959) a hazai felsőoktatás jelentős személyisége. Székesfehérváron (a munkatársával/munkatársaival) megalapította a főiskolát, amelyet egyetemmé fejlesztett. Az oktatás-képzés olyan repertoárját hozta létre, amelynek kiemelkedő eredményei lettek, és a Kodolányi nem csak a régióban vált jelentős intézménnyé, hanem a nem állami felsőoktatási intézmények között is kiemelkedő szerevállalásával jár élen. Azok a hazai és nemzetközi díjak, amelyekkel a különböző szakmai-tudományos területeken elért eredményeket ismerték el, nem csak rangot adott az egyetemnek, hanem olyan további fejlesztésekre is ösztönzött, amelyek hosszú távra biztosítják a Kodolányi töretlen szerepvállalását a hazai felsőoktatási környezetben.

 

E kötet tiszteletadás és köszönet a főiskolát/egyetemet alapító, szervezetfejlesztő Szabó Péter rektornak az egykori és mai munkatársaitól, a történet-, a művészet és a neveléstudomány jeles képviselőitől.

 

 

 

 

 

 
 Hervainé szabó gyöngyvér köszöntésére

HERVAINÉ SZABÓ GYÖNGYVÉR 1998 óta főállású oktató a Kodolányi János Egyetemen, főiskolai tanár, tudományos, fejlesztési és minőségirányítási rektorhelyettes. Tudományszervezői, tudományos és kutatói tevékenysége sokrétű, hazai és nemzetközi projektek, konferenciák kezdeményezője, résztvevője.

 

Az oktatásban végzett 35 éves tevékenysége szerteágazó, nem csak kutatja, de oktatja is a nemzetközi politika, a közpolitika, a globális és a regionális kormányzás, a minőségmenedzsment és a szociális munka aktuális kérdéseit, számos tankönyv szerzőjeként jegyzik. Nevéhez fűződik a szociális munka szolgáltatástudományi nézőpontból történő megújítása, területi és a jól-léti nézőpontú megközelítése, a minőségfejlesztés, minőségirányítás és a felsőoktatási szolgáltatásminőség kidolgozása.

 

Hervainé Szabó Gyöngyvér a felsőoktatásban meghatározó fejlesztések menedzsere és megvalósítója, melynek egyik kiemelkedő eredménye az egyedülálló hallgatóközpontú módszer, a PIQ&LEAD modell kidolgozása. Szakmai közéleti tevékenysége jelentős, hazai és nemzetközi bizottságok elnökeként és tagjakénr számítanak szakmai tapasztalataira, javaslataira. Az egyik legjelentősebb tevékenysége a Magyar Akkreditációs Bizottságban végzett munkája, ahol elismert szakértőként egyaránt lát el hazai és nemzetközi akkreditációs feladatokat.

 

Köszöntésére olyan kötetet állítottunk össze, amelyben a tanulmányok jelentős része kutatásaihoz szólnak hozzá. Pályatársai, kollégái köszöntik, tisztelegnek a tudós, az oktató, a mindig segítő kolléga előtt.

 

 

vissza
Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvári Oktatási Központ Könyvtára


Kodolányi János Egyetem
Orosházi Oktatási Központ Könyvtára


Hasznos Linkek