Hallgatói Karrier és Vállalkozási Iroda
Tel.: 30/938-6554
E-mail: karrieriroda@kodolanyi.hu
   

Bejelentkezés munkavállalóknak

Programok

Snétberger Zenei Tehetség Központ

Snétberger Zenei Tehetség Központ

8227 Felsőörs Hóvirág u. 28.

www.snetbergercenter.org

info@snetbergercenter.org

003687799004

Facebook

A Snétberger Zenei Tehetség Központ alapítója és művészeti igazgatója Snétberger Ferenc. Az oktatási modellt berlini tanári tapasztalatira építve álmodta meg és dolgozta ki. Életútja és munkája egyként bizonyítja a központ hitvallását, hogy a zene felemel. Salgótarjánban született, hétgyermekes roma családban. Ma Liszt- és Kossuth-díjas gitárművész, zeneszerző, az egyik legismertebb és legsikeresebb jazz- és világzenei előadó. Az alapító-művészeti igazgató elnyerte a "Magyar Tehetség Nagykövete” címet, ugyanakkor a romák társadalmi felzárkózásának elkötelezettje.

A Központ – amely egyben a MATEHETSZ Kiemelt Tehetségpontja is – működtetéséért a Camp Europe Felsőörs Közhasznú Kft. (ügyvezető igazgató: dr. Lantos Krisztina) felelős. A Központ munkáját kiemelten támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 2018-ban Bonis Bona díjjal jutalmazták munkásságukat.

A 2011 óta létező tehetségközpont országos szintű és határon túlnyúló működése öt terület köré szerveződik:

·     tehetségkutatás

·     tehetséggondozás, zenei képzés, munkaerőpiaci képességfejlesztés

·     pályaorientáció és karrier-tanácsadás

·     szociális gondozás, mentorálás

·     koncert-szervezés

Folyamatosan kutatnak olyan hangszeren játszó 12 és 22 év közötti fiatalok után, akik hátrányos helyzetük miatt a képességeiktől messze elmaradó oktatásban részesülnek. Mára 600 diákot hallgattak meg és 240 végzett tanulójuk van.

Évente 60 fiatallal kötnek ösztöndíjszerződést. Ennek keretében a diákok egyénre szabott, intenzív zenei képzést, folyamatos mentori támogatást, személyre szabott készségfejlesztést, különórákat, vizsgafelkészítést és pályaorientációs tanácsadást kapnak. Számos volt diák előmenetelét pedig aktívan nyomon követik.

Kiemelkedő művészek és kiváló mentorok dolgoznak azon, hogy diákjaik a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, jó önismeretet és elérhető célokat kapjanak. Snétberger Ferenc mellett oktat a Központban többek között ifjabb Szakcsi Lakatos Béla, Lakatos György vagy Kraszna László és Csík Laura is. Emellett olyan volt diákok is tanítanak, akik korábban a Központ tanulói voltak, ma pedig a Zeneakadémián egyetemi hallgatók.

Mindennek terepe a 12 hétnyi bentlakásos kurzus, amelyre minden évben az iskolai szünetek alatt kerül sor, Felsőörsön. A diákok zenei képzése köré szerveződve egy olyan program megvalósítása a cél, amely komplex módon képes a fiatalok előmenetelét segíteni. A zenei-szakmai oktatáson túl vagy akár azon keresztül egyéb kompetenciák folyamatos fejlesztése is zajlik a Snétberger Központban.

Fontos, hogy ezt a tudást a kortárs segítés módszerén keresztül is igyekeznek átadni. A mentorok és animátorok olyan fiatal szakemberek, akik nemcsak professzionális segítői, de koruk miatt társai is a diákoknak. Jellemző tendencia és tudatos célkitűzés az is, hogy a program korábbi résztvevői később maguk is a Központban zajló oktatás résztvevőivé válnak, zenei segítőként vagy animátorként.

A Snétberger Központ diákjait számos koncerten lehet hallani. Minden évfolyam nagy zárókoncerttel ér véget egy neves budapesti koncertteremben. Tavaly a Vigadóban léptek fel. De muzsikáltak a fiatalok a Művészetek Völgyében, a Bazilikában, az Ördögkatlan Fesztiválon vagy a Szigeten is, továbbá egyre több külföldi fellépési lehetőséget is kap a Központ. Tavaly tavasszal Madridban a királyi család előtt zenélhettek, de jártak Portugáliában a Terras sem Sombra fesztiválon és meghívást kaptak a stockholmi, strasbourgi és washingtoni Magyar Nagykövetségtől is. 2017-ben a Brüsszelben megrendezett Roma Platformra is meghívást kapott a Központ, ahol több mint 250 résztvevő, magas rangú politikusok, európai intézmények és nemzetközi szervezetek képviselői, roma és pro-roma szervezetek valamint az akadémia területéről érkező résztvevők számára adtak áttekintést a Központ működéséről és komplex programjáról. A hallgatóság betekintést nyert az oktatásból a munkaerőpiacra történő átmenet egy igen specifikus szegmensébe: miként járul hozzá a világszínvonalú és személyre szabott zenei képzés és egyéni mentorálás a roma fiatalok munkaerő-piaci integrációjához.

Az évi 100 órányi koncert adta fellépési lehetőség nemcsak azért fontos a fiatalok számára, mert a színpadon való szereplésben is komoly gyakorlatra tehetnek így szert – sokszor neves művészek kíséretében, hanem azért is, mert ezúton is bemutathatják tudásokat és autentikus és hiteles módon képviselhetik a Központ mottóját, hogy „a zene felemel”.

A program sikerességét igazolja az is, hogy évről-évre számos diák tesz sikeres felvételi vizsgát valamely zenei szakközépiskolába vagy szakgimnáziumba. Több diák jutott be a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, sőt külföldi intézménybe is. 2017-ben a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek programjába egy diák, a Zeneakadémia egyetemi képzésére három diák nyert felvételt. Egy pedig Bernben tanul tovább. Második alkalommal küldhettek diákokat Berlinbe is egy-egy hónapos tanulmányi útra a Collegium Hungaricum támogatásával.

 

Legyél a diákunk!

 

Tehetségesnek tartod magad? Vagy csak szeretsz muzsikálni?
Jól bánsz a hangszereddel?
Nyitott vagy a klasszikus zenére vagy a jazzre?
Elmúltál 12, de nem vagy még 22?
Szeretnél világhírű művészektől tanulni?
Akarsz jó zenekarban muzsikálni?

Akkor jelentkezz meghallgatásra!
Sikeres felvételi után egy évig ösztöndíjas diákként tanulhatsz a Snétberger Zenei Tehetség Központban. Vagyis számodra a képzés ingyenes.
Felvételiket minden év februárjában szervezünk, a képzés pedig júniusban kezdődik.

Jelentkezés elküldése online:

https://www.snetbergercenter.org/hu/Legyel-a-diakunk

 

 

 

Mutasd meg a világnak,

mire vagy képes!

Szívesen pályáznál észak-amerikai állásokra és / vagy ösztöndíjakra?

Szeretnél magabiztos lenni és olyan felkészülten interjúzni, mint a helyiek?

Mi segítünk!

Vedd könnyedén az akadályokat nemzetközileg elismert tréning programunkkal. Oktatóink mentálisan és szakmailag is felkészítenek az előtted álló kihívásokra, igény szerint angol és magyar nyelven.

Világszerte elismert, személyre szabott módszerünket saját, fejvadászként és önismereti szakértőként szerzett tapasztalataink alapján állítottuk össze. Programunk minden ügyfél esetében példátlan eredményeket hoz.

Tanuld meg az észak-amerikai sztenderdeknek megfelelő önéletrajz-írást, személyes- és telefonos interjúzást; legyél magabiztos és használd ki a benned rejlő lehetőségeket! Hozd ki magadból a maximumot az élet minden területén!

Keress bennünket a részletekért!

Tel.: 06-70-200-4800 

E-mail: info@veres.ca 

A világon egyedülálló módszerről mondták:

“Rendkívül elégedett vagyok az eredményekkel, es biztos vagyok benne, hogy a tréning során tanultak a szakmai pályafutásomra közvetlen jótékony hatással lesznek, rövidebb és hosszabb távon egyaránt.” -E.L.

“A tréning a szakmai pályafutásom mellett a magánéletemre is jótékony hatással volt!” -K.S.

“Hasznos információkat szereztem a kanadai munkaerőpiacról és értékes tanácsokat szereztem arról, hogyan prezentáljam magam a helyi elvárásoknak megfelelően. A program kiemelkedően sokat segített abban, hogy megértsem, milyen különbségek vannak a kanadai és a magyar álláskeresési szokások, normák és elvárások között. Nem csupán elméleti képzést kaptam: a trénerek saját tapasztalataik révén komoly gyakorlati segítséget is nyújtottak, és olyan információkat adtak át, amelyekhez máshol nem juthattam volna hozzá.”

-S.S                        

 

  

 

 CAMPUS MUNDI SZAKMAI GYAKORLAT

Bekapcsolódni a nemzetközi tudományos életbe, új országokat felfedezni, külföldi szakembereket megismerni – ebben segíthet a Campus Mundi! A Campus Mundi ösztöndíjprogram magas összegű támogatásával a világ bármelyik országában teljesíthető szakmai gyakorlat. Az ösztöndíj összege a célországtól függően havi 200.000 Ft – 350.000 Ft lehet, melyhez szociális kiegészítő támogatás is pályázható, továbbá tartósan beteg vagy fogyatékkal élő hallgatók a betegségükből eredő többletköltség finanszírozását is igényelhetik. Szakmai gyakorlatra http://tka.hu/celcsoport/6804/szakmai-gyakorlat-osztondij 1 lezárt félév után nyújtható be pályázat, de lehetőség van kiutazni akár frissdiplomás hallgatóként is. Szakirányú továbbképzési szakokról is lehet jelentkezni. Külföldi szakmai gyakorlat passzív félévben is megvalósítható, és az abszolutórium megszerzése után 12 hónapon belül is teljesíthető a tervezett gyakornoki tevékenység. Szakmai gyakorlat esetén folyamatosan lehet Campus Mundi ösztöndíjra jelentkezni, de javasolt a tervezett tevékenység kezdő napja előtt 3 hónappal benyújtani a pályázatot.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK

·     Campus Mundi kapcsolattartók listája http://tka.hu/celcsoport/5100/kitol-kerdezhetsz 

·     Lépésről lépésre – szakmai gyakorlat http://www.tka.hu/celcsoport/7767/lepesrol-lepesre

·     Pályakezdőként szakmai tapasztalattal? Nem lehetetlen! – szakmai gyakorlat http://www.tpf.hu/hir/9615/palyakezdokent-szakmai-tapasztalattal-nem-lehetetlen

·     Pályázati naptár – Campus Mundi szakmai gyakorlat http://tka.hu/kiadvany/8246/campus-mundi-palyazati-naptar-szakmai-gyakorlat

·     A legfrissebb hírekért ajánljuk a Campus Mundi Facebook oldalt! https://www.facebook.com/campusmundi/

·     www.campusmundi.hu http://tka.hu/celcsoport/5087/campus-mundi

·     Útravaló külföldi ösztöndíjasoknak - tippek, trükkök, gyakorlati tanácsok http://tka.hu/celcsoport/4732/tulelo-kezikonyv

·     10 érv Campus Mundi ösztöndíjasoktól http://tka.hu/kiadvany/8248/10-erv-campus-mundi-osztondijasoktol

·     Világegyetemista blog – inspiráló hallgatói történetek http://vilagegyetemista.blog.hu/ 

 

 

ERASMUS+ SZAKMAI GYAKORLAT

Az Erasmus+ program segítségével lehetőség nyílik egy Erasmus+ programországban található vállalkozásnál, szervezetnél szakmai gyakorlatot teljesíteni (2-12 hónap). Célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértéséhez. A fogadó vállalkozás a munkaerőpiacon vagy az oktatás, képzés vagy az ifjúság területén aktív privát vagy közintézmény lehet, Nemzeti Irodák és EU-szervek kivételével. Frissen diplomát szerzett hallgatóként a végzést követő egy évben is teljesíthető szakmai gyakorlat, feltéve, hogy még a végzés előtt, aktív hallgatóként nyújtják be a pályázatot. A támogatás mértéke a célországtól függően 500 EUR – 600 EUR havonta, illetve hátrányos helyzetű hallgatók 100 EUR összegű kiegészítő támogatást is igényelhetnek.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK

·     További tudnivalók http://tka.hu/palyazatok/131/hallgatok-szakmai-gyakorlatai-

·     Intézményi koordinátorok: http://www.tka.hu/celcsoport/4070/erasmus  >> Intézményi Erasmus+ koordinátorok

·     www.osztondijkereso.hu http://tka.hu/celcsoportok/15/hallgatoknak/

·     Hogyan vágj bele? http://tka.hu/celcsoport/4074/hogyan-vagj-bele

·     Kíváncsi vagy korábbi Erasmus-ösztöndíjasok élménybeszámolóira? Itt elolvashatod történeteiket http://tka.hu/celcsoport/488/tortenetek/115/erasmus

·     Ismerd meg a 30 éves Erasmus program arcait! http://tka.hu/erasmus30/7348/az-erasmus-30-arcai

·     Friss hírekért kövesd a Facebook oldalunkat is https://www.facebook.com/Erasmus.osztondij.hallgatoknak/

·     Az Erasmus+ App segíti a pályázást http://tka.hu/celcsoport/7976/itt-az-erasmus-app

·     Országajánlók http://tka.hu/celcsoport/5056/orszagajanlok