Kodolányi János Főiskola
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János FőiskolaKodolányi János Főiskola
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

Szakmai gyakorlati tudnivalók

2007-től az Európai Unió legnagyobb mobilitási programja - a Socrates - új néven és részben új struktúrával újraindult. Az új program neve ERASMUS+, amely magában foglalja a felsőoktatási mobilitás minden formáját, így a felsőoktatási tanulmányok keretében végzett szakmai gyakorlatokat is.

A program során a főiskola a Tempus Közalapítványhoz, mint Erasmus Nemzeti Irodához pályázhat szakmai gyakorlati mobilitásra (igényelt hónapszám és fő megadásával). A hallgatók a Főiskola Nemzetközi Intézetébe adhatják be pályázatukat.

 

Az Erasmus szakmai gyakorlati mobilitás egyszerű szabályokkal rendelkezik, mivel célja, hogy minél több hallgató utazzon külföldre és szerezzen gyakorlati tapasztalatokat, ezzel is növelve a későbbiekben az EU-n belüli munkaerő áramlást.

 

Szakmai gyakorlati tudnivalók

 

Szükséges iratok:

 

Alapszabályok:

 

A szakmai gyakorlat megpályázásához szükséges teendők:

Szakmai gyakorlati helyet háromféleképpen lehet találni:

 

 

Az ösztöndíj periódus végeztével a mentor kitölti a Képzési szerződésben található értékelő lapot (After Mobility) a hallgató szakmai gyakorlaton nyújtott teljesítményéről, valamint a hallgató kitölti és elküldi az on-line beszámolót a Tempus Közalapítvány részére, majd az automatikus válasz e-mailt továbbítja a Nemzetközi Intézet részére.

 

Hazaérkezés után a főiskola meghatározott kreditértékkel beszámítja a hallgató tanulmányi előmenetelébe a szakmai gyakorlatot. Fontos szempont, az Erasmus egyik alappillére - megkerülhetetlen elve - hogy a hallgatót nem érheti hátrány, halasztás rendes előmenetelében a Erasmus pályázat keretében külföldön töltött idő miatt.

 

Gyakorlati feltételek:

 

 


Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse a főiskolát a közösségi oldalakon is: