Kodolányi János Egyetem
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János EgyetemKodolányi János Egyetem
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

Szakmai gyakorlati tudnivalók

2007-től az Európai Unió legnagyobb mobilitási programja - a Socrates - új néven és részben új struktúrával újraindult. Az új program neve ERASMUS+, amely magában foglalja a felsőoktatási mobilitás minden formáját, így a felsőoktatási tanulmányok keretében végzett szakmai gyakorlatokat is.

A program során az egyetem a Tempus Közalapítványhoz, mint Erasmus Nemzeti Irodához pályázhat szakmai gyakorlati mobilitásra (igényelt hónapszám és fő megadásával). A hallgatók az egyetem Nemzetközi Intézetébe adhatják be pályázatukat.

 

Az Erasmus szakmai gyakorlati mobilitás egyszerű szabályokkal rendelkezik, mivel célja, hogy minél több hallgató utazzon külföldre és szerezzen gyakorlati tapasztalatokat, ezzel is növelve a későbbiekben az EU-n belüli munkaerő áramlást.

 

Szakmai gyakorlati tudnivalók


Szükséges iratok:

 

Alapszabályok:

 

A szakmai gyakorlat megpályázásához szükséges teendők:

Szakmai gyakorlati helyet háromféleképpen lehet találni:

 

 

Az ösztöndíj periódus végeztével a mentor kitölti a Képzési szerződésben található értékelő lapot (After Mobility) a hallgató szakmai gyakorlaton nyújtott teljesítményéről, valamint a hallgató kitölti és elküldi az on-line beszámolót a Tempus Közalapítvány részére, majd az automatikus válasz e-mailt továbbítja a Nemzetközi Intézet részére.

 

Hazaérkezés után az egyetem meghatározott kreditértékkel beszámítja a hallgató tanulmányi előmenetelébe a szakmai gyakorlatot. Fontos szempont, az Erasmus egyik alappillére - megkerülhetetlen elve - hogy a hallgatót nem érheti hátrány, halasztás rendes előmenetelében a Erasmus pályázat keretében külföldön töltött idő miatt.

 

Gyakorlati feltételek:

 

 


Támogatónk:
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse az egyetemet a közösségi oldalakon is: