Kodolányi János Egyetem
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János EgyetemKodolányi János Egyetem
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

Pénzügyi rendelkezések

 

Label-hallgató:

Az a hallgató, akinek az ösztöndíj kivételével minden egyéb, az Erasmus hallgatót megillető jog jár, itthon és külföldön egyaránt. Erre azért hívjuk fel külön a figyelmet, mert ha egy hallgató az értékelésnél megfelelt, de a túljelentkezés miatt elutasítottuk, és olyan szerencsés anyagi helyzetben van, hogy képes vállalni a 'label' hallgató státuszát, akkor megkaphatja az ERASMUS ösztöndíjas státuszt.

 

A Kodolányi támogatási gyakorlata:

Az ösztöndíj havi összegének megállapítása két tényezőtől függ:

 

Az EU-s támogatás összegéről a Tempus Közalapítvány minden év májusának első hetében értesíti a mobilitásban részvevő intézményeket. Ezt az összeget a KJF még kiegészítheti a mindenkori költségvetéstől függően, hogy hallgatóink lehető legjobb feltételekkel vehessenek részt a programban.

 

Az ösztöndíj havi összegének megállapítása három tényezőtől függ:

  

A kiutazás előtt két példányban aláírt "Támogatási szerződésben" a hallgató feltünteti Euró illetve Forint számlaszámát, amelyre ösztöndíja átutalását kéri. Amennyiben deviza számlaszámmal rendelkezik a hallgató, úgy az utaláshoz a számlaszám, a bank neve és címe mellett az IBAN és SWIFT kód is szükséges, mivel ezek hiányában a Gazdasági Hivatal nem tudja teljesíteni átutalási kötelezettségét. Az ösztöndíjat két részletben utalja a főiskola Gazdasági Hivatala, az első részletet a kiutazás előtt, a második részletet pedig akkor, amikor a hallgató jelezte Erasmus koordinátorának (reti.anna@kodolanyi.hu) külföldre való megérkezését e-mailben.

 

Milyen kiegészítő támogatásokban részesülhet egy Erasmus ösztöndíjas diák?

A korábbi évekkel ellentétben a Tempus Közalapítvány forráshiány miatt a közeljövőben sajnos nem tud újabb Erasmus szociális kiegészítő támogatás pályázati fordulót hirdetni.
Az így kieső támogatást a hallgatóknak önerőből, hitelből vagy pályázaton, illetve más úton elnyert ösztöndíjjal kell a későbbiekben pótolniuk. Segítségképpen összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, melyeket az alábbiakban közreadunk:

 

Magyar Ösztöndíj Bizottság (www.scholarship.hu)
Pályázatfigyelő (www.pafi.hu)
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj
(www.bursa.hu)
Esélyt a Tanulásra Közalapítvány
(www.profi.iif.hu/esely/index.htm)
Osztrák-Magyar Akció Alapítvány (www.omaa.elte.hu)

A visegrádi országok közös ösztöndíja (www.visegradfund.org)
Ösztöndíjak a Külügyminisztérium honlapján
(www.euvonal.hu)
Magyar Rotary Klub által felajánlott ösztöndíjak
(www.rotary.hu)
Cégek által felajánlott ösztöndíjak

 

 

Általánosságban javasoljuk, hogy aki pályázható ösztöndíjat keres, feltétlenül érdeklődjön helyi, kerületi, megyei önkormányzatának oktatásért felelős munkatársánál. Több önkormányzatnál adnak ösztöndíjat (vagy egyszeri támogatást) egyéni kérelem alapján, ezekről helyben tudnak felvilágosítást adni.

 

Az ösztöndíj-lehetőségek gyűjteménye messze nem teljes, kérjük, hogy aki bármilyen, a felsőoktatásban tanulókat támogató, de itt fel nem sorolt ösztöndíjról tud, értesítse a Nemzetközi Intézet munkatársát a international@kjf.hu e-mail címen.

 

A pályázat célja, hogy egyenlő esélyt biztosítson az Erasmus ösztöndíjat elnyert, speciális ellátást igénylő, fogyatékkal élő hallgatók számára. A pályázatot közvetlenül a Tempus Közalapítványnak kell benyújtani minden év május 28-ig.

 


Támogatónk:
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse az egyetemet a közösségi oldalakon is: