Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
20/521-5284 (H-CS 08:30-15:30)
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Továbbtanulás régi típusú érettségivel


Ha 2005 előtt érettségiztél, emelt szintű érettségi nélkül is vár egyetemünk!

 

Fontos információ, hogy nem kell emelt szintű érettségit tenni azoknak, akik 2005 előtt érettségiztek, de választott szakjukra követelmény az emelt szintű érettségi.

 

A központi felvételi eljárásban a jelentkezés feltételeként meghatározott emelt szintű tantárgyi érettségi vizsgakövetelmény feltételét, a felvételi eljárás részeként a felsőoktatási intézmény által szervezett felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával is teljesítheted, ha az adott tantárgyból a kétszintű érettségi vizsga bevezetése előtt szerezted meg érettségi vizsgádat.

 

Abban az esetben kell és érdemes tehát ilyen vizsgára jelentkezned, ha valamely képzésen az érettségi eredményed nem teljesíti az emelt szintű kötelezettséget adott tantárgyból vagy tantárgyakból, és még nincs felsőfokú végzettséged.

 

Amennyiben így kívánsz pontokat szerezni, kérjük, az E-felvételi során jelezd ezt a "Felsőoktatási felvételi szakmai vizsga" pontban, ahol egy legördülő listában találhatod azon vizsgatárgyakat, amelyekből az aktuálisan megjelölt jelentkezési helyeket tekintve emelt szintű érettségi kötelezettség lehet (több választható tárgy esetében mindegyiket).

 

Jelentkezés a felsőoktatási felvételi szakmai vizsgára az E-felvételi rendszerében:

 

1. Az e-felvételi „Adatok szerkesztése" menüpontjában (a 01. „A jelentkező adatai" és a 02. „A jelentkezés" mezők értelemszerű kitöltését követően) válassza ki a 03. „A jelentkező eredményei" mezőben az „Érettségi eredmények" pontot.

2. Itt a „Bizonyítvány" adatlapon az érettségi eredményei kitöltését követően görgessen le az oldal aljára a „Felsőoktatási felvételi szakmai vizsga" adatlaphoz.

3. A tudnivalók elolvasását követően kattintson az „Új felsőoktatási felvételi szakmai vizsgára jelentkezés rögzítése" mezőre.

4. A legördülő listából válassza ki a megjelenő tantárgyak közül azt, amelyikből felvételi szakmai vizsgát szeretne tenni. Csak azok a tantárgyak fognak a listában megjelenni, melyek valamelyik megjelölt szakján emelt szintű érettségi vizsgatárgyként elfogadhatóak.

 

 

Abban az esetben, ha a képzésen olyan tantárgyból van emelt szintű kötelezettség, amelyből nem érettségiztél 2005 előtt, nem szerepel ebből a tantárgyból jegy az érettségi bizonyítványodban, akkor abból a tantárgyból emelt szintű érettségi vizsgát kell tenned az érettségi vizsgaidőszakban.

 

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga eredménye csak az adott felsőoktatási felvételi eljárásban használható fel, és nem ad az adott tantárgyból emelt szintű érettségi vizsga igazolást vagy tanúsítványt, tehát ezen vizsgatípus mindig csak az aktuális eljárásban érvényesíthető.

A jelenlegi felvételi eljárásban, a jelentkezési határideje 2023. február 15.

 

Felsőoktatási felvételi szakmai vizsga (FFSZV) időpontja:

Keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban: 2023. január 10-11.

Általános felsőoktatási felvételi eljárásban: 2023. július 4-5. 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


  •  H-8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.
  •   20/521-5284, 20/521-5764 (H-CS 08:30-15:30)
  • felveteli@kodolanyi.hu
Kodolányi János Egyetem
Orosháza