06 80 203 769 (ingyenesen hívható)
    felveteli@kodolanyi.hu
      

  

Továbbtanulás régi típusú érettségivel


Ha 2005 előtt érettségiztél, emelt szintű érettségi nélkül is vár egyetemünk!

 

Fontos információ, hogy nem kell emelt szintű érettségit tenni azoknak, akik 2005 előtt érettségiztek, de választott szakjukra követelmény az emelt szintű érettségi.

 

A központi felvételi eljárásban a jelentkezés feltételeként meghatározott emelt szintű tantárgyi érettségi vizsgakövetelmény feltételét, a felvételi eljárás részeként a felsőoktatási intézmény által szervezett felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával is teljesítheted, ha az adott tantárgyból a kétszintű érettségi vizsga bevezetése előtt szerezted meg érettségi vizsgádat.

 

Abban az esetben kell és érdemes tehát ilyen vizsgára jelentkezned, ha valamely képzésen az érettségi eredményed nem teljesíti az emelt szintű kötelezettséget adott tantárgyból vagy tantárgyakból, és még nincs felsőfokú végzettséged.

 

Amennyiben így kívánsz pontokat szerezni, kérjük, az E-felvételi során jelezd ezt a "Felsőoktatási felvételi szakmai vizsga" pontban, ahol egy legördülő listában találhatod azon vizsgatárgyakat, amelyekből az aktuálisan megjelölt jelentkezési helyeket tekintve emelt szintű érettségi kötelezettség lehet (több választható tárgy esetében mindegyiket).

 

Abban az esetben, ha a képzésen olyan tantárgyból van emelt szintű kötelezettség, amelyből nem érettségiztél 2005 előtt, nem szerepel ebből a tantárgyból jegy az érettségi bizonyítványodban, akkor abból a tantárgyból emelt szintű érettségi vizsgát kell tenned az érettségi vizsgaidőszakban.

 

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga eredménye csak az adott felsőoktatási felvételi eljárásban használható fel, és nem ad az adott tantárgyból emelt szintű érettségi vizsga igazolást vagy tanúsítványt, tehát ezen vizsgatípus mindig csak az aktuális eljárásban érvényesíthető, jelenleg a általános felvételi eljárásban, melynek jelentkezési határideje 2019. február 15.

 

Felsőoktatási szakmai vizsga időpontja: 2019. július 1-2.


Kodolányi János Egyetem
Orosháza


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár