Alap-, mester-, és felsőoktatási képzések esetén:
   06 20 521 5284
    felveteli@kodolanyi.hu
   

  

Felvételi információk


A 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban csak elektronikus módon jelentkezhetsz a www.felvi.hu honlapon való regisztrációt követően 2022. augusztus 5. éjfélig.

 A Kodolányi János Egyetem felvételi szabályzata a 2021/2022. évi felvételi eljárásra

Fontos tudni!

Felsőoktatási szakképzés esetén 240 pont; alapképzés esetén 280 pont, míg mesterképzés esetén 50 pont a jogszabályi minimumpontszám! Ez azt jelenti, hogy ez alatt a pontszám alatt jelentkező nem vehető fel felsőoktatásba. A jogszabályi minimum pontszámba nem minden többletpont számít bele.

 

Alapképzésre és osztatlan képzésre az a jelentkező vehető fel, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett, vagy felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel vagy felsőfokú végzettséget tanúsító (legalább alapképzésben, vagy a régi rendszer szerint főiskolán szerzett) oklevéllel rendelkezik, amennyiben a felsőoktatási intézmény számol belőle pontot. A Kodolányi János Egyetem felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél minősítése alapján az alábbiak szerint számítja ki felvételi pontszámodat:

  

Oklevél minősítése (eredménye) :

  •  Jeles/kiváló/kitüntetéses minősítés - 400 pont
  • Jó - 360 pont
  • Közepes - 320 pont
  • Elégséges - 280 pont

 

A külföldi oklevéllel rendelkező jelentkezők esetében a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítéséhez szükséges felvételi pontok megállapítás az alábbi megfeleltetés szerint történik:

  

ECTS értékelési skála

Helyi értékelési skála

A - Excellent/Very good

5 - Jeles

B - Good

4 - Jó

C - Satisfactory

3 - Közepes

D - Sufficient

2 - Elégséges

E- Sufficient

2 - Elégséges

 

Amennyiben a külföldi oklevél minősítése nem a fentiek szerinti ECTS értékelési skála szerint történik, úgy a minősítést az Egyetem Kreditátviteli Bizottság saját hatáskörben állapítja meg.

 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok

Az E-felvételi jelentkezéskor fel kell tölteni valamennyi, a jelentkezéshez szükséges és már rendelkezésre álló dokumentumot. A www.felvi.hu oldalon az e-ügyintézés keretében folyamatosan nyomon követheted a fenti közhiteles nyilvántartásokból átvett adataidat, információidat. Amennyiben eltérést vagy hiányt tapasztalsz, azt az ügyintézés keretében a dokumentum feltöltésével tudod jelezni.

Amennyiben okleveled nem tartalmaz minősítést (eredményt), akkor a diploma minősítését tartalmazó oklevélmelléklet (diploma supplement) másolatát vagy leckekönyved másolatát is  fel kell töltened az E-felvételi rendszerbe a pontszámításhoz. 

 

A képzési helyszín kiválasztása

Mivel egyetemünknek az ország több pontján vannak oktatási központjai, a választott képzési helyszínt mindenképpen meg kell jelölni a jelentkezési lapon. 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza